settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka, miksi ja milloin Saatana karkotettiin taivaasta?

Vastaus


Saatanan karkottaminen taivaasta on kuvattu symbolisesti seuraavissa kohdissa Jes. 14:12-14 ja Hes. 28:12-18. Vaikka nämä jakeet viittaavat nimenomaan Babylonian ja Tyyron kuninkaisiin, ne viittaavat myös noiden kuninkaiden hengelliseen taustavoimaa, nimittäin Saatanaan. Nämä jakeet kuvaavat, miksi Saatana karkotettiin taivaasta. Ne eivät kuitenkaan kerro, milloin se tapahtui. Me tiedämme seuraavat asiat Saatanasta:

Enkelit luotiin ennen maata (Job 38:4-7). Saatana lankesi ennen kuin hän houkutteli Aadamin ja Eevan syntiin Eedenin puutarhassa (1. Moos. 3:1-14). Saatanan lankeaminen on siten tapahtunut enkelien luomisen jälkeen ja ennen kuin hän houkutteli Aadamin ja Eevaa Eedenissä. Raamattu ei mainitse, lankesiko Saatana minuutteja, tunteja vai päiviä aiemmin ennen kuin hän johdatti Aadamin ja Eevan harhaan.

Jobin kirja kertoo meille kuitenkin, että tällä erää Saatanalla on vielä pääsy taivaaseen ja Jumalan valtaistuimen luo. "Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan. Herra kysyi Saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi: "Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita" (Job 1:6-7). On ilmeistä, että tuolloin Saatana kykeni liikkumaan vapaasti taivaan ja maan välillä, puhuen suoraan Jumalalle ja kertoen toimistaan. Emme tiedä, milloin Jumala lopetti tämän vapauden.

Miksi Saatana karkotettiin taivaasta? Hänet karkotettiin hänen ylpeytensä tähden. Hän halusi olla Jumala, eikä hänen palvelijansa. Huomaa monet "minä" ilmaisut Jesajan kirjassa 14:12–15. Hes. 28:12-15 kuvailee Saatanaa kaikkein kauneimpana enkelinä. Saatana oli todennäköisesti kaikkein ylin enkeli, kaikkein kaunein Jumalan luomistöistä, mutta hän ei ollut tyytyväinen asemaansa. Sen sijaan Saatana halusi olla Jumala ja potkaista Jumalan pois valtaistuimelta ja ryhtyä maailmankaikkeuden hallitsijaksi. Saatana halusi olla Jumala ja on kiinnostavaa lukea 1. Moos. 3:1-5 kuinka hän houkutteli Aadamia ja Eevaa juuri samalla tavalla.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka, miksi ja milloin Saatana karkotettiin taivaasta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries