settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on "Roomalaiskirjeen pelastusreitti"?

Vastaus


"Roomalaiskirjeen pelastusreitti" on keino kertoa pelastuksen ilosanoma käyttämällä jakeita Roomalaiskirjeestä. Se on yksinkertainen mutta tehokas tapa selittää, miksi tarvitsemme pelastusta, miten Jumala järjesti pelastuksen, miten voimme vastaanottaa pelastuksen ja mitä pelastuksesta seuraa.

Ensimmäinen jae Roomalaiskirjeen pelastusreitillä on Room. 3:23: "sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta." Me olemme kaikki tehneet syntiä. Jokainen meistä on tehnyt asioita, jotka ovat Jumalasta vastenmielisiä. Kukaan ei ole viaton. Room. 3:10–18 antaa yksityiskohtaisen kuvauksen siitä, miltä synti elämässämme näyttää. Toinen jae Roomalaiskirjeen pelastusreitillä, Room. 6:23, kertoo meille synnin seurauksista: "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Rangaistus, jonka olemme syntiemme takia ansainneet, on kuolema. Ei vain fyysinen kuolema, vaan ikuinen kuolema!

Kolmas jae Roomalaiskirjeen pelastusreitillä jatkaa siitä, mihin Room. 6:23 jäi: "mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room. 5:8 julistaa: "Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." Jeesus Kristus kuoli meidän puolestamme! Jeesuksen kuolema maksoi syntiemme hinnan. Jeesuksen ylösnousemus osoittaa, että Jumala hyväksyi Jeesuksen kuoleman syntiemme sovituksena.

Neljäs etappi Roomalaiskirjeen pelastusreitillä on Room. 10:9: "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva." Koska Jeesus kuoli meidän puolestamme, meidän tarvitsee vain uskoa Häneen ja luottaa siihen, että Hänen kuolemansa on sovittanut syntimme – ja me pelastumme! Room. 10:13 sanoo asian uudestaan: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." Jeesus kuoli kärsiäkseen meidän syntiemme rangaistuksen ja pelastaakseen meidät ikuisesta kuolemasta. Pelastus, syntien anteeksianto, on tarjolla jokaiselle, joka luottaa Jeesukseen Kristukseen Herranaan ja Pelastajanaan.

Viimeinen kohta Roomalaiskirjeen pelastusreitillä paljastaa, mitä pelastuksesta seuraa. Room. 5:1 kertoo tämän ihmeellisen sanoman: "Kun nyt Jumala on tehnyt meidät, jotka uskomme, vanhurskaiksi, meillä on Herramme Jeesuksen Kristuksen ansiosta rauha Jumalan kanssa." Jeesuksen Kristuksen ansiosta meidän on mahdollista elää rauhassa Jumalan kanssa. Room. 8:1 opettaa: "Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa." Koska Jeesus kuoli meidän puolestamme, meitä ei koskaan tuomita synneistämme. Lopuksi meillä on vielä tämä kallisarvoinen Jumalan lupaus, Room. 8:38–39: "Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Haluaisitko seurata Roomalaiskirjeen pelastusreittiä? Jos haluat, voit rukoilla seuraavan yksinkertaisen rukouksen. Tämän rukouksen sanominen on tapa kertoa Jumalalle, että luotat Jeesukseen Kristukseen Pelastajanasi. Sanat itsessään eivät pelasta sinua. Vain usko Jeesukseen Kristukseen voi tuoda pelastuksen! "Jumala, tiedän että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja ansaitsen rangaistuksen. Mutta Jeesus Kristus otti kantaakseen minulle kuuluneen rangaistuksen, niin että uskomalla Häneen voisin saada anteeksi. Sinun avullasi käännyn pois synnistäni ja luotan siihen, että Sinä olet pelastukseni. Kiitos ihmeellisestä armostasi ja anteeksiannostasi – iankaikkisen elämän lahjasta! Aamen!"

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on "Roomalaiskirjeen pelastusreitti"?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries