settings icon
share icon
Kysymys

Miksi meidän pitäisi opiskella Raamattua?

Vastaus


Meidän pitäisi lukea ja opiskella Raamattua, koska se on meille annettu Jumalan Sana. Raamattu on kirjaimellisesti "Jumalan henkäisemä" (2. Tim. 3:16). Toisin sanoen, siinä ovat itse Jumalan sanat meitä varten annettuina. Monet filosofien kysymykset löytävät vastauksensa Raamatusta. Mikä on elämän tarkoitus? Mistä minä olen tullut? Onko kuoleman jälkeistä elämää? Kuinka voin päästä taivaaseen? Miksi maailma on täynnä pahuutta? Miksi hyvän tekeminen on niin kovin vaikeaa? Näiden suurten kysymysten lisäksi Raamatusta löytyy paljon käytännöllisiä neuvoja, kuten: Mitkä arvot ovat tärkeitä elämänkumppanissa? Kuinka avioliitostani tulee onnellinen? Kuinka osaan olla hyvä ystävä? Kuinka osaan olla hyvä isä tai äiti? Mitä on menestys ja kuinka voin sen voittaa omakseni? Kuinka minä pystyn muuttumaan? Mitkä ovat elämän tärkeimpiä asioita? Kuinka voin elää siten, että en joudu katuen katsomaan taakseni? Kuinka osaan suhtautua oikein elämän epäoikeudenmukaisuuteen ja murheellisiin tilanteisiin?

Meidän pitäisi lukea ja opiskella Raamattua, koska se on täysin luotettava ja ilman pienintäkään virhettä. Niin kutsuttujen pyhien kirjojen joukossa Raamattu on ainutlaatuinen, koska se ei pelkästään anna moraalisia opetuksia ja sitten totea "luota minuun". Sen sijaan me pystymme testaamaan siinä olevat sadat yksityiskohtaiset ennustukset tarkistamalla niihin liittyvät historialliset ja tieteelliset tosiseikat. Ne, jotka sanovat Raamatussa olevan virheitä, ovat ummistaneet korvansa totuudelle. Jeesus kysyi kerran, kumpi on helpompi sanoa "Sinun syntisi annetaan anteeksi" vai "Nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi". Näin hän todisti pystyvänsä antamaan synnit anteeksi (mitä emme pysty näkemään silmillämme) parantamalla halvaantuneen (minkä hänen ympärillään olevat pystyivät todentamaan omin silmin). Meille on samoin annettu vakuutus Jumalan Sanan totuudenmukaisuudesta, kun se käsittelee sellaisia hengellisiä asioita, joita emme pysty todentamaan aisteillamme. Tämä vakuutus käy ilmi niistä historiallisista ja tieteellisistä tosiasioista, sekä ennusten täyttymisestä, jotka me pystymme todentamaan.

Meidän pitäisi lukea ja opiskella Raamattua, koska Jumala on muuttumaton ja ihmiskunnan olemus ei muutu. Raamattu on yhtä ajankohtainen meille nykyään, kuin milloin se kirjoitettiin. Teknologia muuttuu, mutta ihmiskunnan olemus ja mielihalut eivät muutu. Lukiessamme Raamatun sivuilta historian kuvauksia, huomaamme, että kyseessä ovat ihmisten keskinäiset suhteet ja yhteisöjen suhteet, "ei mitään uutta auringon alla", Saarn. 1:9. Ihmiskunnan etsiessä rakkautta ja tyydytystä kaikista mahdollisista paikoista, Jumala – meidän hyvä ja laupias Luojamme – kertoo meille pysyvän onnen lähteen. Hänen Sanansa, Raamattu, on niin tärkeä, että Jeesus sanoi siitä, "Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta" (Matt. 4:4). Toisien sanoen, jos me haluamme elää täysipainoista elämää, sellaista elämää kuin Jumala tarkoitti, meidän täytyy kuunnella ja noudattaa Jumalan kirjoitettua Sanaa.

Meidän pitää lukea ja opiskella Raamattua, koska ympärillämme on niin paljon väärää opetusta. Raamattu antaa meille mittanuoran, jonka avulla erotamme totuuden vääryydestä. Se kertoo meille, millainen Jumala on. Väärä käsitys Jumalasta johtaa epäjumalanpalvontaan. Silloin me palvelemme jumalaa, joka on erilainen kuin oikea Jumala. Raamattu kertoo meille, kuinka me pääsemme taivaaseen ja kuinka se ei tapahdu hyvien tekojemme, kasteen tai muiden tekojemme avulla (Joh. 14:6; Ef. 2:1-10; Jesaja 53:6; Room. 3:10-18, 5:8, 6:23, 10:9-13). Samoin Jumalan Sana osoittaa meille, kuinka paljon Jumala rakastaa meitä (Room. 5:6-8; Joh. 3:16). Tämän oppimalla me puolestamme päädymme rakastamaan häntä (1. Joh. 4:19).

Raamattu varustaa meidät palvelemaan Jumalaa (2. Tim. 3:17; Ef. 6:17; Hebr. 4:12). Se auttaa meitä ymmärtämään, kuinka pelastumme synneistämme ja niiden kohtalokkailta seurauksilta (2. Tim. 3:15). Jumalan Sanan tutkiskelu sydämissämme ja sen opetusten noudattaminen tuo onnea elämäämme (Joos. 1:8; Jaak. 1:25). Jumalan Sana auttaa meitä havaitsemaan synnin elämässämme ja pääsemään siitä eroon (Ps. 119:9, 11). Se ohjaa elämäämme, tehden meidät opettajiamme viisaammiksi (Ps. 32:8, 119:99; Sananl. 1:6). Raamatun avulla vältymme tuhlaamasta elämäämme tarpeettomaan ja tilapäiseen (Matt. 7:24-27).

Raamatun lukeminen ja opiskeleminen auttaa meitä näkemään synnin tilapäisen mielihyvän toiselle puolelle niin, että voimme oppia toisten virheistä toistamatta niitä kaikkia itse. Kokemus on hyvä opettaja, mutta synnin kohdalla se on äärimmäisen ankara opettaja. On paljon parempi oppia toisten virheistä. Voimme oppia paljon Raamatun henkilöiltä, joiden joukosta löytyy sekä hyviä että huonoja esimerkkejä elämän eri vaiheissa. Esimerkiksi Daavidin voitto Goljatista opettaa meille Jumalan olevan mahtavampi kuin mikään haaste elämässämme, jonka hän pyytää meitä kohtaamaan (1. Sam. luku 17). Toisaalta Daavidin huorinteko Batseban kanssa osoittaa meille, kuinka pitkäaikaiset ja vakavat seuraukset hetken kestävä synnillinen mielihyvä aikaansaa (2. Sam. luku 11).

Raamattu ei ole ainoastaan lukemista varten annettu kirja. Sitä pitää opiskella, jotta sitä voi soveltaa elämäämme. Muutoin kyseessä on samankaltainen tilanne, kuin jos nielisimme ruokaa ilman pureskelua ja sitten sylkisimme sen taas ulos. Raamattu on Jumalan Sana. Siksi se on yhtä sitova kuin kaikki luonnon lait. Me voimme ylenkatsoa sen, mutta sen teemme omaksi vahingoksemme. Samoin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun yritämme olla välinpitämättömiä painovoiman suhteen. Emme voikaan riittävästi korostaa sitä, kuinka tärkeä Raamattu on elämäämme varten. Raamatun opiskelua voi verrata kullan huuhtomiseen. Hiekanjyvien ja soran erittely joen uomassa vaatii uurastusta, jotta löytäisimme pieniä kultahippuja. Mitä enemmän uurastamme, sitä suurempi palkkio meitä odottaa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi meidän pitäisi opiskella Raamattua?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries