settings icon
share icon
Kysymys

Onko Raamattu tähdellinen nykyaikana?

Vastaus


Hepr. 4:12 sanoo, "Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme." Kun Raamattu saatiin valmiiksi noin 1900 vuotta sitten, sen oikeellisuus ja tähdellisyys on pysynyt muuttumattomana. Raamattu on ainoa objektiivinen tiedon lähde, joka Jumala on meille antanut itsestään ja suunnitelmistaan ihmiskuntaa varten.

Raamatussa on paljon luontoon liittyvää tietoa, jonka tieteelliset havainnot ja tutkimustyö ovat vahvistaneet. Malliesimerkkejä löytyy seuraavasti kohdista: 3. Moos.17:11; Saarn. 1:6-7; Job 36:27-29; Ps. 102:25-27 ja Kol. 1:16-17. Kun Raamatun kuvaus Jumalan pelastussuunnitelmasta ihmiskuntaa varten etenee, monet henkilöt kuvataan elävästi. Näissä kuvauksissa Raamattu antaa runsaasti tietoa ihmisen käyttäytymisestä ja tavoista. Jokapäiväisen kokemuksemme perusteella tiedämme näiden ihmisluonnon kuvauksien olevan tarkempia ja havainnollisempia kuin mitä löydämme psykologian oppikirjoista. Monet Raamatussa luetellut historialliset tosiasiat on myöhemmin vahvistettu maallisten asiantuntijoiden toimesta. Historiallinen tutkimus osoittaa hyvin usein sopusoinnun samaa tapahtumaa käsittelevän Raamatullisen ja Raamatun ulkopuolisen kuvauksen välillä.

Raamattu ei kuitenkaan ole historian kirja, eikä psykologian oppikirja, eikä tieteellinen julkaisu. Raamattu on Jumalan meille antama kuvaus itsestään, tahdostaan ja suunnitelmastaan ihmiskunnalle. Tämän kuvauksen kaikkein tärkein osa on kertomus synnin aiheuttamasta erosta ihmisen ja Jumalan välillä ja Jumalan tarjoamasta keinosta uudistaa yhteys Poikansa Jeesuksen Kristuksen ristillä antaman uhrin kautta. Tarpeemme lunastukseen ei ole muuttunut. Niin ikään Jumalan halu yhdistää meidät kanssaan ei ole muuttunut.

Raamatussa on paljon tähdellistä tietoa. Raamatun tärkein viesti - pelastus - soveltuu maailmanlaajuisesti ja iankaikkisesti ihmiskuntaan. Jumalan Sana ei vanhene koskaan, sitä ei voi korvata tai parantaa. Yhteiskunnat muuttuvat, lait vaihtuvat, sukupolvet syntyvät ja kuolevat, mutta Jumalan Sana on yhtä tähdellinen tänään kuin milloin se kirjoitettiin ensimmäistä kertaa. Kaikki raamatunkohdat eivät kenties ole yhtä tähdellisiä meidän päivinämme. Kuitenkin kaikki raamatunkohdat sisältävät sellaisia totuuksia, joita me voimme ja joita meidän pitäisi soveltaa elämäämme tänäkin päivänä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Raamattu tähdellinen nykyaikana?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries