Onko olemassa avaruusolentoja tai ufoja?


Kysymys: Onko olemassa avaruusolentoja tai ufoja?

Vastaus:
Ensimmäiseksi, määritelkäämme "avaruusolento" sellaiseksi olennoksi, joka pystyy tekemään moraalisia valintoja, jolla on äly, tunteet ja tahto. Seuraavaksi annamme muutamia tieteellisiä tosiseikkoja:

1. Olemme lähettäneet avaruusaluksia lähes jokaiselle aurinkokuntamme planeetalle. Tutkittuamme näitä planeettoja, ainoastaan Mars ja mahdollisesti Jupiterin kuu pystyvät tarjoamaan elämän tarvitsemat olosuhteet.

2. Vuonna 1976 Yhdysvallat lähetti kaksi avaruusluotainta Marsin pinnalle. Molemmat luotaimet pystyivät ottamaan näytteitä Marsin maaperästä ja analysoimaan ne elämän todentamiseksi. Mitään elämään viittaavaa ei löytynyt. Itse asiassa, jos analysoisimme kaikkein karuimman autiomaan tai jäätyneen etelänapamantereen maaperää, havaitsisimme niiden pursuavan mikro-organismeja. Vuonna 1997 Yhdysvallat lähetti Pathfinder-luotaimen Marsin pinnalle. Tämä luotain otti näytteitä ja suoritti monia tutkimuksia. Mitään elämän merkkejä ei löytynyt. Sen jälkeen Marsiin on lähetetty useita muita luotaimia. Kaikki tulokset ovat olleet samankaltaisia.

3- Astronomit löytävät jatkuvasti lisää uusia planeettoja kaukaisista aurinkokunnista. Joidenkin mielestä niin monien planeettojen olemassaolo on todiste siitä, että jossakin kaukaisessa avaruudenkolkassa on oltava elämää. Tosiasiassa minkään planeetan ei ole todistettu omaavan elämälle suotuisia olosuhteita. Koska nämä planeetat ovat valtavan kaukana maasta, meidän on mahdotonta arvioida niiden mahdollisuuksia elämän ylläpitämiseen. Tiedämme, että meidän aurinkokunnassa Maa on ainoa planeetta, joka on elämälle sopiva. Evoluution kannattajat haluavat epätoivoisesti löytää toisen planeetan jostakin aurinkokunnasta, jotta he voivat edelleen uskoa elämän kehittymiseen. Vaikka maailmankaikkeudessa on paljon planeettoja, emme pysty varmuudella tietämään niistä riittävästi sanoaksemme, ovatko niissä elämälle sopivat olosuhteet.

Mitä Raamattu sanoo tästä? Maa ja ihmiskunta ovat ainutlaatuisia Jumalan luomuksia. 1. Moos. 1 opettaa Jumalan luoneen Maan ennen kuin hän loi auringon, kuun ja tähdet. Ap. t. 17:24, 26 kertovat, että "Jumala, joka on luonut maailman ja kaiken, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu ihmiskäsin tehdyissä temppeleissä...Yhdestä ihmisestä hän on luonut koko ihmissuvun, kaikki kansat asumaan eri puolilla maan päällä, hän on säätänyt niille määräajat ja asuma-alueiden rajat."

Ihminen luotiin ilman syntiä ja kaikki maailmassa oli "hyvää" (1. Moos. 1:31). Ensimmäisen ihmisen syntiinlankeemuksesta (1. Moos. 3) seurasi kaikenlaisia ongelmia, kuten sairauksia ja kuolema. Eläimet eivät tee syntiä, koska ne eivät ole moraalisia olentoja. Kuitenkin ne kärsivät ja kuolevat (Room. 8:19-22). Jeesus Kristus kuoli poistaakseen rangaistuksen, jonka me ansaitsemme syntiemme tähden. Kun hän palaa, hän poistaa Aatamin ajoista meitä vaivanneen kirouksen (Ilm. 21-22). Huomaa, että Room. 8:19-22 mukaan koko luomakunta odottaa hartaasti sen tapahtumista. On tärkeää huomata, että Kristus tuli kuolemaan ihmiskunnan puolesta ja että hän kuoli ainoastaan yhden kerran (Hepr. 7:27; 9:26-28; 10:10).

Jos koko luomakunta kärsii nyt kirouksen alla, kaikki Maan ulkopuolinen elämä on yhtälailla saman kirouksen ja kärsimyksen alla. Jos olettaisimme muilla planeetoilla olevan moraalisia olentoja, silloin hekin kärsivät. Ja vaikka he eivät kärsisi juuri tällä hetkellä, jonakin päivänä he kärsivät, kun kaikki katoaa jylisten ja taivaankappaleet palavat ja hajoavat (2. Piet. 3:10). Jos he eivät ole koskaan tehneet syntiä, silloin Jumala olisi epäoikeudenmukainen rangaistessaan heitä. Mutta jos he ovat tehneet syntiä ja jos Kristus kuoli vain yhden kerran (kuten tapahtui Maan päällä), silloin he ovat edelleen synneissään. Tämä olisi vastoin Jumalan luonnetta (2. Piet. 3:9). Tästä johtuen meillä on ratkaisematon ongelma - paitsi jos Maan ulkopuolella ei ole moraalisia olentoja.

Mutta onko toisilla planeetoilla elämänmuotoja, joilla ei ole moraaliarvoja tai itsetietoisuutta? Onko mahdollista, että jollakin tuntemattomalla planeetalla esiintyisi levää, koiria tai kissoja? Jos sallisimme tällaisen olettamuksen, siitä ei olisi vahinkoa Raamatun ilmoitukselle. Mutta se aiheuttaisi ongelmia, kun yritämme vastata seuraavankaltaisiin kysymyksiin, "Koska koko luomakunta kärsii, mikä olisi ollut Jumalan tarkoitus luodessaan kaukaisille planeetoille kärsimään joutuvia olentoja, joilla ei ole moraaliarvoja ja tietoisuutta?"

Lopputoteamuksena voimme todeta, että Raamatun mukaan ei ole mitään syytä uskoa elämää olevan missään muualla maailmankaikkeudessa. Itse asiassa Raamatussa on monia tärkeitä kohtia, joiden perusteella me uskomme, että Maan ulkopuolista elämää ei ole olemassa. On totta, että maailmassa on monia outoja ja selittämättömiä ilmiöitä. Ei ole mitään syytä selittää näitä ilmiöitä avaruusolennoilla tai ufoilla. Jos haluamme löytää järkevän selityksen näille tapahtumille, syy löytyy mitä ilmeisimmin henkimaailmasta eli sielunvihollisen kanssa toimivista demoneista.

English
Paluu suomenkieliselle etusivulle

Onko olemassa avaruusolentoja tai ufoja?