settings icon
share icon
Kysymys

Mikä rooli Pyhällä Hengellä on päivittäisessä elämässämme?

Vastaus


Kaikista Jumalan ihmiskunnalle antamista lahjoista Pyhän Henki on suurin. Pyhällä Hengellä on monia tehtäviä ja rooleja. Ensinnä, hän työskentelee kaikkialla ihmisten sydämissä. Jeesus kertoi opetuslapsilleen lähettävänsä maailmaan Pyhän Hengen, joka "tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio" (Joh. 16:7-1). Jokainen on "Jumalatietoinen", myöntävät he sen tai eivät. Pyhä Henki soveltaa Jumalan totuuksia ihmisten mieliin ja saa heidät ymmärtämään syntisyytensä oikeudenmukaisien ja selvin perustein. Seuraus tästä synnintunnosta on pelastuminen.

Pelastuttuamme ja liityttyämme Jumalan perheeseen, Pyhä Henki asettuu asumaan sydämeemme ikiajoiksi, sinetöiden meidät iankaikkisesti lapsikseen. Jeesus sanoi lähettävänsä meille Pyhän Hengen auttajaksi, puolustajaksi ja oppaaksi. "Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti" (Joh.14:16). Kreikan kielen "puolustajaa" merkitsevä sana merkitsee "rinnalle kutsuttua" ja se merkitsee "rohkaisijaa". Pyhä Henki asettuu uskovan sydämeen pysyvästi (Room. 8:9; 1. Kor. 6:19-20, 12:13). Jeesus antoi Pyhän Hengen korvaukseksi poissaolostaan, suorittamaan niitä tehtäviä, joita hän olisi itse tehnyt jos hän olisi jäänyt maan päälle.

Näiden joukossa on totuuden paljastaminen. Pyhän hengen läsnäolo meissä auttaa meitä ymmärtämään ja tulkitsemaan Jumalan Sanaa. Jeesus kertoi opetuslapsilleen "kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden" (Joh. 16:13). Hän neuvoo meille Jumalan opetukset koskien jumalanpalvelusta, uskonoppia ja kristillistä elämää. Hän on meidän parhain ohjaajamme, johtaen meitä elämässämme, poistaen esteitä elämästämme, avaten ymmärryksemme ja selkeyttäen elämäämme. Hän antaa meille suunnan kaikissa hengellisissä asioissa. Ilman hänen apuaan joutuisimme erehdyksen poluille. Elintärkeä kohta hänen johdatuksestaan on todistaa kuka Jeesus oli (Joh. 15:22; 1. Kor. 12:3). Pyhä Henki vakuuttaa meille Kristuksen jumalisuuden ja lihaksi syntymisen, Messiaanisuuden, kärsimykset, kuoleman, ylösnousemuksen, taivaaseen nousemisen, ylentämisen Jumalan oikealle puolelle, ja tuomiovallan kaikkien ylitse. Hän kirkastaa Kristuksen kaikessa (Joh. 16:14).

Toinen Pyhän Hengen tehtävä on armolahjojen antaminen. 1. Kor. 12 kuvailee uskoville annettavia armolahjoja, joiden avulla he pystyvät palvelemaan Kristuksen seurakunnassa. Pyhä Henki antaa kaikki nämä lahjat, niin suuret kuin pienetkin, jotta me voimme toimia hänen lähettiläinään maailmassa, ollen esimerkkeinä hänen armostaan ja tuottaen hänelle kunniaa.

Pyhä Henki tuottaa myös hedelmiä elämässämme. Asuessaan meissä, hänen työnsä tuottaa hedelmiä - rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä (Gal. 5:22-23). Nämä eivät ole lihamme hedelmiä, sillä se ei pysty tuottamaan tällaista satoa, vaan ne ovat seurausta Pyhän Hengen läsnäolosta elämässämme.

Meille on suuri ilo ja lohdutus tietäessämme, että Pyhä Henki asuu meissä iankaikkisesti, suorittaa kaikki nuo ihmeelliset teot, eikä koskaan hylkää meitä. Kiitos Jumalalle tästä arvokkaasta lahjasta: Pyhästä Hengestä ja hänen työstään elämässämme!

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä rooli Pyhällä Hengellä on päivittäisessä elämässämme?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries