settings icon
share icon
Kysymys

Mitä on Kristuksen rakkaus?

Vastaus


Ilmaisu "Kristuksen rakkaus", verrattuna ilmaisuun "rakkaus Kristukseen", viittaa siihen rakkauteen, joka hänellä on ihmiskuntaa kohtaan. Se voidaan määritellä hänen halunaan toimia meidän etumme mukaisesti, erityisesti ollessamme suuressa tarpeessa, vaikka se kävisikin hänelle kalliiksi ja vaikka emme ole millään tavoin sellaisen rakkauden arvoisia.

Jeesus Kristus, täysi Jumala, on aikojen alusta ollut olemassa Isä Jumalan (Joh. 1:1) ja Pyhän Hengen kanssa. Hän jätti vapaaehtoisesti valtaistuimensa (Joh. 1:1-14) tullakseen ihmiseksi ja maksaakseen syntimme, jotta me välttyisimme sen rangaistukselta iankaikkisessa tulisessa järvessä (Ilm. 20:11-15). Koska synnitön Pelastaja Jeesus Kristus on maksanut ihmiskunnan synnit, voi pyhä Jumala nyt antaa meidän syntimme anteeksi ja hyväksyä Jeesuksen Kristuksen maksun niiden edestä (Room. 3:21-26). Näin ollen Kristuksen rakkaus meitä kohtaan ilmenee siinä, että hän jätti taivaallisen kotinsa, jossa häntä palvottiin ansaitusti, siirtyi asumaan maan päälle, jossa häntä ivattiin, petettiin, lyötiin ja ristiinnaulittiin meidän syntiemme tähden, ja jossa hän nousi kuolleista kolmantena päivänä. Hän näki tarpeemme pelastukseen synneistämme ja niiden rangaistuksesta suurempana kuin oman mukavuutensa ja elämänsä (Fil. 2:3-8).

Toisinaan ihmiset ovat valmiita luopumaan elämästään heille tärkeiden ihmisten puolesta — ystävien, perheen jäsenten tai muiden "hyvien" ihmisten puolesta — mutta Kristus meni paljon pidemmälle. Kristus tarjoaa rakkauttaan niille, jotka eivät ole sen arvoisia. Hän kärsi rangaistuksen niidenkin edestä, jotka kiduttivat häntä, vihasivat häntä, kapinoivat häntä vastaan, eivätkä välittäneet hänestä. Kukaan heistä ei ansainnut hänen rakkauttaan (Room. 5:6-8). Hän antoi kaikkensa niiden puolesta, jotka eivät ansainneet mitään. Uhrautuminen on näin ollen perimmäinen osa jumalallista rakkautta, joka tunnetaan nimellä agape-rakkaus, kreikankielen mukaan. Tämä on Jumalan rakkautta, eikä ihmisen tyypillisesti osoittamaa rakkautta (Matt. 5:43-48).

Hänen ristillä osoittamansa rakkaus meitä kohtaan oli vain alku. Kun me laitamme uskossa luottamuksemme häneen Pelastajanamme, meistä tulee Jumalan lapsia, Jeesuksen kanssaperillisiä. Hän myös asettuu asumaan meihin Pyhällä Hengellään luvaten olla aina kanssamme (Hepr. 13:5-6). Näin ollen hän rakastaa meitä kautta koko elämämme. Huolimatta elämäntilanteistamme, hän ja hänen rakkautensa ovat aina kanssamme (Room. 8:35). Koska hän on taivasten kuningas, on meidän annettava hänelle kuuluva arvonanto elämässämme. Hän on Mestarimme, eikä ainoastaan kumppanimme. Silloin me koemme elämämme sellaisena, kuin hän on sen meille tarkoittanut ja koemme hänen rakkautensa täysimääräisenä (Joh. 10:10b).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä on Kristuksen rakkaus?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries