settings icon
share icon
Kysymys

Onko Elämän kirjalla ja Karitsan Elämän kirjalla eroa?

Vastaus


Uudessa testamentissa on kahdeksan viittausta "Elämän kirjaan" ja niistä kahdessa mainitaan erityisesti Elämän kirjan kuuluvan Karitsalle, Jeesukselle Kristukselle. Seitsemän näistä viittauksista on Ilmestyskirjassa. Ne, joiden nimet ovat kirjoitetut Elämän kirjaan, kuuluvat Jumalalle ja heillä on iankaikkinen elämä.

Paavali kertoo hänen rinnallaan työskennelleiden nimien olevan Elämän kirjassa (Fil. 4:3) ja siten hän vahvistaa tuon kirjan sisältävän iankaikkisen elämän perivien nimet. Samalla tavoin Ilm. 3:5 kertoo Herraan uskovien nimien olevan Elämän kirjassa. He ovat niitä, jotka ovat kestäneet maanpäällisen elämän koettelemukset ja siten todistaneet pelastuksensa aitouden. Tämä jae tekee selväksi, että kun nimi on kerran kirjoitettu Elämän kirjaan, Jeesus on luvannut, että hän ei pyyhi sitä koskaan pois. Tämä on yksi todiste pelastuksen iankaikkisesta varmuudesta. Tässä Ilmestyskirjan kohdassa Herra Jeesus osoittaa sanansa seurakunnille luvaten tunnustaa heidät Isänsä edessä. Tämän vastakohtana, Ilm. 20:15 paljastaa, kuinka niiden, joiden nimet eivät löydy Elämän kirjasta, kohtalona on iankaikkisuus tulisessa järvessä.

Ilm. 13:8 ja 21:27, löydämme viitteet Karitsan Elämän kirjaan, johon Karitsan, Jeesuksen Kristuksen, veressä pestyjen nimet ovat kirjoitetut. Karitsalla on kirja, johon on maailman luomisesta alkaen kirjoitetut hänen uhrinsa kautta lunastettujen ihmisten nimet. Vain he pääsevät Pyhään kaupunkiin, uuteen Jerusalemiin (Ilm. 21:10) ja he elävät Jumalan kanssa taivaassa iankaikkisesti. Koska Elämän kirjaan on kirjoitettu kaikkien Karitsan kautta iankaikkisen elämän saaneiden nimet, on selvää, että Elämän kirja ja Karitsan Elämän kirja ovat yksi ja sama.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Elämän kirjalla ja Karitsan Elämän kirjalla eroa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries