settings icon
share icon
Kysymys

Mitä merkitsee Jumalan pelko?

Vastaus


Uskottomalle Jumalan pelko merkitsee Jumalan tuomiota ja iankaikkista kuolemaa, joka on iankaikkinen ero Jumalasta (Luuk. 12:5; Hepr. 10:31). Uskovaiselle Jumalan pelko merkitsee tyystin muuta. Uskovaisen pelko on Jumalan kunnioittamista. Hepr. 12:28-29 kuvaa tätä hyvin: "Me saamme valtakunnan, joka ei järky. Olkaamme sen vuoksi kiitollisia, kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti, kunnioituksen ja pyhän pelon tuntein, sillä meidän Jumalamme on tuhkaksi polttava tuli." Tämä kunnioitus on juuri sitä, jota Jumalan pelko merkitsee kristityille. Tämä motivoi meitä alistumaan maailmankaikkeuden Luojalle.

Sananl. 1:7 kertoo meille, "Herran pelko on tiedon perusta..." Emme voi tuntea todellista viisautta, jos emme ymmärrä kuka Jumala on and jos meillä ei ole oikeanlaista kunnioittavaa pelkoa häntä kohtaan. Oikea viisaus tulee vain sen ymmärtämisestä, kuka Jumala on ja että hän on pyhä, oikeudenmukainen ja vanhurskas. 5. Moos. 10:12, 20-21 kuuluu, "Kuulkaa siis, israelilaiset! Herra, teidän Jumalanne, ei vaadi teiltä muuta kuin sen, että pelkäätte häntä, että aina vaellatte hänen teitään, että rakastatte häntä ja palvelette häntä koko sydämestänne ja koko sielustanne. Pelätkää Herraa, Jumalaanne, palvelkaa häntä, pysykää hänelle uskollisina ja vannokaa valanne hänen nimeensä! Ylistäkää häntä, hän on teidän Jumalanne. Hän teki teidän hyväksenne ne suuret ja pelottavat teot, jotka olette omin silmin nähneet." Jumalan pelko muodostaa perustan, miksi seuraamme hänen tietään, miksi palvelemme häntä, ja miksi rakastamme häntä.

Jotkut määrittelevät uskovien Jumalaa kohtaan tunteman pelon Jumalan kunnioittamiseksi. Kunnioitus toki kuuluu Jumalan pelkoon, mutta siihen kuuluu muutakin. Uskovalle raamatulliseen Jumalan pelkoon kuuluu Jumalan syntiä kohtaan tunteman vihan ymmärtäminen ja sitä seuraavan tuomion pelkääminen - jopa uskovan omassa elämässä. Hepr. 12: 5-11 kuvaa Jumalan kuritusta uskovalle. Vaikka se tapahtuu rakkaudessa (Hepr. 12:6), on se silti pelottavaa. Lapsina vanhempiemme kurituksen pelko eittämättä pidätti meidät monista pahoista teoista. Sama pätee suhteessamme Jumalaan. Meidän on syytä pelätä hänen kuristustaan ja sen tähden elää häntä miellyttävällä tavalla.

Uskovien ei tule pelätä Jumalaa. Meillä ei ole mitään syytä pelätä häntä. Meillä on hänen lupauksensa, että mikään ei voi meitä erottaa meitä hänen rakkaudestaan (Room. 8:38-39). Meillä on hänen lupauksensa, että hän ei koskaan jätä tai hylkää meitä (Hepr. 13:5). Jumalan pelko merkitsee sellaista kunnioitusta häntä kohtaan, että se vaikuttaa elämäntapoihimme. Jumalan pelko on hänen kunnioittamistaan, tottelemistaan, hänen kuritukselleen nöyrtymistä ja hänen palvomistaan kaikella kunnioituksella.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä merkitsee Jumalan pelko?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries