settings icon
share icon
Kysymys

Ovatko ainoastaan kristityt Jumalan lapsia?

Vastaus


Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat Jumalan luomia (Kol. 1:16) ja Jumala rakastaa koko maailmaa (Joh.3:16), mutta ainoastaan uudestisyntyneet ovat Jumalan lapsia (Joh. 1:12; 11:52; Room. 8:16; 1. Joh. 3:1-10).

Ef. 2:13 kertoo meille, että ennen pelastumistamme "olimme luonnostamme vihan alaisia." Room. 9:8 mukaan, "Tämä tarkoittaa, etteivät Jumalan lapsia ole luonnolliset jälkeläiset vaan että jälkeläisiksi luetaan lupauksen voimasta syntyneet lapset." Sen sijaan, että me syntyisimme Jumalan lapsina, me synnymme synnissä, joka erottaa meidät Jumalasta ja tekee meistä Saatanan kaltaisia (Jaak. 4:4, 1. Joh. 3:8). Jeesus sanoi, "Jos Jumala olisi teidän isänne, te rakastaisitte minua, sillä minä olen lähtöisin Jumalasta ja tulen hänen luotaan. Minä en edes päättänyt tulostani itse, vaan hän lähetti minut" (Joh. 8:42). Muutamia jakeita myöhemmin Jeesus toteaa Joh. 8:44:ssä, "Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää." 1. Joh. 3:10 tuo myös ilmi sen, että pelastumattomat eivät ole Jumalan lapsia: "Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä Paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään."

Meistä tulee Jumalan lapsia pelastuessamme, koska silloin meidät adoptoidaan Jumalan perheeseen, koska meillä on suhde Jeesukseen Kristukseen (Gal. 4:5-6 ; Ef. 1:5). Tämä ilmenee selvästi Room. 8:14-17: "Kaikki, joita Jumalan Henki johtaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: "Abba! Isä!" Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa; jos kerran kärsimme yhdessä Kristuksen kanssa, pääsemme myös osallisiksi samasta kirkkaudesta kuin hän." Pelastuneet ovat "Jumalan lapsia uskosta Kristukseen Jeesukseen" (Gal. 3:26), koska Jumala "rakkaudessaan näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden" (Ef. 1:5).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Ovatko ainoastaan kristityt Jumalan lapsia?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries