settings icon
share icon
Kysymys

Keitä ovat Jumalan kansa?

Vastaus


Ilmaisu "Jumalan kansa" sisältää aina suhteen. Jumala kehotti Abramia (jota myöhemmin kutsuttiin Aabrahamiksi) 1. Moos. 12 jättämään kotimaansa ja muuttamaan uuteen Jumalan osoittamaan maahan. Abramin eläessä uudessa maassa Jumala sanoi 1. Moos. 12:2: "Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi." Tuosta kansasta tulisi Israel, joka oli ensimmäinen Jumalan kansaksi kutsuttu kansanryhmä.

Jumala puhuttelee Israelia profeetta Jesajan sanoin, "Ja minä olen pannut sanani sinun suuhusi, minä olen kätkenyt sinut käteni varjoon, pystyttääkseni taivaan ja perustaakseni maan ja sanoakseni Siionille: 'Sinä olet minun kansani' (Jes. 51:16)" Jumala tunnustaa Israelin kansakseen myös Hes. 38:14 antamassaan ennustuksessa koskien Googia.

Voidaanko ei-juutalaisia juutalaiseen Messiaaseen (Jeesukseen Kristukseen) uskovia pitää Jumalan kansana? Voidaan. Jeesus saapui koko ihmiskuntaa varten, eikä ainoastaan pelastamaan juutalaiset (Room. 1:16, 10:12; Gal. 3:28). Jumalan ja hänen kansansa väliseen suhteeseen kuuluu muutakin kuin sen kutsuminen; sen on myös kutsuttava häntä Jumalakseen. Daavid sanoi, "Ja minä tiedän, Jumalani, että sinä tutkit sydämen ja mielistyt vilpittömyyteen. Vilpittömällä sydämellä minä olen antanut kaikki nämä vapaaehtoiset lahjat, ja nyt minä olen ilolla nähnyt, kuinka sinun täällä oleva kansasi on antanut sinulle vapaaehtoiset lahjansa" (1. Aik. k. 29:17). Tässä Jumalan kansaa kuvataan paremminkin heidän halunsa perusteella antaa itsensä Jumalalle kuin heidän kansallisuutensa perusteella.

Jokainen Jeesuksen Kristuksen Pelastajanaan ja Herranaan hyväksynyt kuuluu Jumalan kansaan. Tämä suhde ei muodostu seurakunnan tilaisuuksiin osallistumalla tai hyvien tekojen kautta. Kyseessä on nimenomainen päätös seurata yksin Jumalaa. Tämän johdosta sekä 2. Kor 6:16 että Mark. 8:38 ilmaisevat valinnan tärkeyden. Kun me otamme Jumalan vastaan, ottaa hänkin meidät omikseen. Silloin meistä tulee todella hänen kansansa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Keitä ovat Jumalan kansa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries