settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka tunnistan Jumalan äänen?

Vastaus


Lukemattomat ihmiset kautta historian ovat esittäneet tämän kysymyksen. Samuel kuuli Jumalan äänen, mutta hän ei tunnistanut sitä ennen kuin Eeli neuvoi häntä (1. Samuel 3:1-10). Gideonille Jumala antoi aineellisen ilmestyksen ja kuitenkin Gideon epäili kuulemaansa. Siksi hän pyysi Jumalalta merkkiä, ei yhden kerran, vaan kolmesti (Tuom. 6:17-22, 36-40). Kuinka me kuullessamme Jumalan äänen tiedämme sen olevan Jumala, joka puhuu? Ensinnä, meillä on jotakin, joka puuttui Gideonilta ja Samuelilta. Meillä on täydellinen Raamattu, Jumalan innoitettu Sana, jota me voimme lukea, opiskella ja mietiskellä. "Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään" (2. Tim. 3:16-17). Kun meille ilmaantuu kysymys liittyen tiettyyn aiheeseen tai elämäämme koskevaan tilanteeseen, meidän pitäisi tutkia mitä Raamattu kertoo tästä aiheesta. Jumala ei koskaan ohjaa tai neuvo meitä vastoin Sanansa opetuksia ja lupauksia (Tiitus 1:2).

Toiseksi, kuullaksemme Jumalan äänen, meidän täytyy tuntea se. Jeesus sanoi, "Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua" (Joh. 10:27). Ne, jotka kuulevat Jumalan äänen, kuuluvat hänelle – ne, jotka ovat pelastuneet hänen armonsa kautta uskossaan Herraan Jeesukseen. Nämä lampaat kuulevat ja tuntevat hänen äänensä, koska he tuntevat hänet Paimenenaan. Jos me haluamme tunnistaa Jumalan äänen, meidän täytyy kuulua hänelle.

Kolmanneksi, me kuulemme hänen äänensä rukoillessamme, tutkiessamme Raamattua, ja mietiskellessämme hänen Sanaansa. Mitä enemmän me käytämme aikaa kahden kesken Jumalan ja hänen Sanansa parissa, sitä helpommin me tunnistamme hänen äänensä ja ohjauksensa elämässämme. Pankit työntekijät on koulutettu tunnistamaan väärennetyt setelit oikeita seteleitä tutkimalla. Täten he tunnistavat helposti väärennöksen. Meidän pitäisi tuntea Jumalan Sana niin hyvin, että Jumalan puhuessa meille tai ohjatessa meitä, meille on selvää sanoman tulevan Jumalalta. Jumala puhuu meille, jotta me tuntisimme totuuden. Joskin Jumala saattaa puhua joillekuille kuuluvalla äänellä, hän puhuu pääasiallisesti Sanansa kautta. Joskus hän puhuu omassatunnossamme Pyhän Hengen kautta, joskus olosuhteiden kautta ja joskus muiden ihmisten välityksellä. Soveltamalla Raamatun tuntemustamme, voimme oppia tuntemaan hänen äänensä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka tunnistan Jumalan äänen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries