settings icon
share icon
Kysymys

Jumala vastaan Saatana: jos Jumala on kaikkivoipainen, miksi hän ei yksinkertaisesti surmaa Saatanaa?

Vastaus


Yksi kristillisen elämän arvoituksista on, miksi Jumala ei tuhonnut Saatanaa heti hänen syntiinlankeemuksensa jälkeen. Tiedämme Jumalan jonakin päivänä heittävän Saatanan tuliseen järveen, jossa häntä vaivataan yötä päivää iankaikkisesti (Ilm. 20:10), mutta ajoittain mietimme syitä siihen, miksi Jumala ei ole vielä tuhonnut Saatanaa. Ehkä emme koskaan tiedä Jumalan perusteluita siihen, mutta tiedämme monia seikkoja Jumalan luonteesta.

Ensimmäiseksi, tiedämme Jumalan olevan kaikkivaltainen luomakunnan hallitsija ja täten Saatanakin on hänen hallintonsa alainen. On totta, että Saatana ja hänen riivaajansa aiheuttavat suuria kärsimyksiä maailmassa, mutta heidän toimintaansa on rajattu. Tiedämme myös Jumalan suunnitelleen kaiken aikojen alusta. Mikään ei voi tehdä tyhjäksi hänen suunnitelmiaan ja ne kaikki etenevät tarkasti aikataulun mukaisesti. "Näin on Herra Sebaot vannonut: Mitä minä suunnittelen, se toteutuu, mitä minä päätän, se tapahtuu" (Jes. 14:24).

Toiseksi, "Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen" (Room. 8:29). Mitä Jumala onkaan suunnitellut Saatanaa varten, se on kaikkein paras suunnitelma. Jumalan viha ja oikeudenmukaisuus täyttyvät ja hänen hurskauttaan ylistetään. Jumalaa rakastavat ja hänen suunnitelmiensa täytäntöönpanoa kärsivällisesti odottavat iloitsevat roolistaan hänen suunnitelmissaan ja niiden toteutuksessa.

Kolmanneksi, tiedämme, että Jumalan suunnitelmien ja aikataulun arvosteleminen merkitsee Jumalan, hänen luonteensa ja ominaisuuksiensa arvostelmista. Ei ole viisasta kyseenalaistaa hänen oikeuttaan toimia juuri haluamallaan tavalla. Psalmien kirjoittajan mukaan "Jumalan ohjeet ovat täydelliset" (Ps. 18:31). Kaikki Jumalan suunnitelmat ovat parhaat mahdolliset. Emme voi kuvitella ymmärtävämme häntä täydellisesti ja siksi hän muistuttaa meitä, "Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella" (Jes. 55:8-9). Meidän velvollisuutemme on totella Jumalaa, luottaa häneen ja alistua hänen tahtoonsa riippumatta siitä, ymmärrämmekö sen vai emme. Kun kyseessä on Saatanan lopullisen tuhon ajankohta, sen täytyy olla paras mahdollinen, koska Jumala on sen ajoittanut.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Jumala vastaan Saatana: jos Jumala on kaikkivoipainen, miksi hän ei yksinkertaisesti surmaa Saatanaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries