settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Jumala salli Saatanan ja demonien tehdä syntiä?

Vastaus


Jumala antoi sekä enkeleille että ihmisille valinnan mahdollisuuden. Vaikka Raamattu ei kerro meille monia yksityiskohtia Saatanan ja langenneiden enkelien kapinasta, on ilmeistä että Saatana - kaikista enkeleistä mahtavin (Jes. 28:12-18) - päätti ylpeydessään kapinoida Jumalaa vastaan ja ryhtyä itse jumalaksi. Saatana (Kointähti) ei halunnut palvoa ja totella Jumalaa, hän halusi olla Jumala (Jes. 14:12-14). Ilmestyskirjan 12:4 ymmärretään olevan kuvaus kuinka kolmannes enkeleistä päätti seurata Saatanaa hänen kapinassaan ja joista sen myötä tuli langenneita enkeleitä eli demoneja.

Toisin kuin ihmiskunnan kohdalla, enkelien päätös seurata Saatanaa tai pysyä uskollisena Jumalalle oli ikuinen päätös. Raamatussa ei esitetä langenneille enkeleille mitään mahdollisuutta tehdä parannusta tai saada anteeksiantoa. Raamattu ei myöskään kerro, että toisilla enkeleillä olisi enää mahdollisuutta lankeamiseen. Jumalalle uskollisia enkeleitä kuvataan "valituiksi enkeleiksi" (1. Tim. 5:21). Saatana ja langenneet enkelit näkivät Jumalan kaikessa kirkkaudessaan. Heidän kapinansa Jumalan kirkkauden näkemisen valossa oli kaikkein pahin kuviteltavissa oleva teko. Sen vuoksi Jumala ei anna Saatanalle ja muille langenneille enkeleille pelastumisen mahdollisuutta. Raamattu ei myöskään kerro mitään syytä sille, että he tekisivät parannuksen, vaikka Jumalan tarjoaisi siihen mahdollisuuden (1. Piet. 5:8). Jumala antoi Saatanalle ja enkeleille saman valinnan mahdollisuuden kuin Aadamille ja Eevalle, eli totella häntä tai ei. Enkeleille annettiin vapaa tahto valita, Jumala ei pakottanut tai rohkaissut ketään enkeleistä synnin tekoon. Saatana ja langenneet enkelit tekivät syntiä oman vapaan tahtonsa seurauksena ja kärsivät sen vuoksi Jumalan iankaikkisen vihan tulisessa järvessä.

Miksi Jumala antoi enkeleille tämän valinnan vapauden, kun hän tiesi lopputuloksen? Jumala tiesi, että kolmannes enkeleistä kapinoisi ja joutuisi kirotuiksi iankaikkiseen tuleen. Jumala myös tiesi, että Saatana jatkaisi kapinaansa houkuttelemalla ihmiskunnan syntiin. Miksi Jumala salli sen? Raamattu ei anna yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen. Sama kysymys voidaan esittää mistä tahansa pahasta teosta. Miksi Jumala sallii sen? Loppujen lopuksi kysymys on Jumalan kaikkivaltaisuudesta maailmankaikkeudessa. Psalmien kirjoittaja kertoo meille, "Jumalan ohjeet ovat täydelliset..." (Ps. 18:31). Jos Jumalan ohjeet ovat täydelliset, silloin me voimme luottaa kaikkeen hänen tekemäänsä ja sallimaansa, sillä kaikki hänen tekonsa ovat täydelliset. Näin ollen täydellisen Jumalan täydellinen suunnitelma oli sallia synti. Meidän ymmärryksemme ei ole Jumalan ymmärryksen tasoinen, eivätkä meidän tiemme ole hänen teitään, kuten hän muistuttaa meitä Jes. 55:8-9.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Jumala salli Saatanan ja demonien tehdä syntiä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries