settings icon
share icon
Kysymys

Rakastaako Jumala kaikkia vai yksinomaan kristittyjä?

Vastaus


Tietyssä mielessä Jumala rakastaa jokaista tässä maailmassa (Joh. 3:16; 1. Joh. 2:2; Room. 5:8). Tämä rakkaus ei ole ehdollista - se perustuu siihen tosiasiaan, että Jumala on rakkaus (1. Joh. 4:8, 16). Jumalan rakkaus koko maailmaa kohtaa ilmenee siinä, että Jumala armossaan ei välittömästi rankaise ihmisiä heidän syntiensä tähden (Room. 3:23; 6:23). Jumalan rakkaus maailmaa kohtaan näkyy siinä, että hän antaa ihmisille mahdollisuuden tehdä parannuksen (2. Piet. 3:9). Jumalan rakkaus maailmaa kohtaan ei kuitenkaan merkitse sitä, että hän sivuuttaa synnin. Jumala on myös oikeudenmukainen (2. Tess. 1:6). Synti ei voi jäädä iankaikkisesti rankaisematta (Room. 3:25-26).

Maailmankaikkeuden kaikkein rakkain teko ilmenee jakeesta Room. 5:8, "Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.” Jokainen, joka ei välitä Jumalan rakkaudesta, joka hylkää Kristuksen pelastajanaan, joka kieltää hänet lunastaneen Pelastajan (2. Piet. 2:1), altistuu Jumalan iankaikkiselle vihalle (Room. 1:18) hänen rakkautensa sijaan (Room. 6:23). Jumala rakastaa kaikkia varauksettomasti siinä mielessä, että hän osoittaa armoa kaikille sen sijaan, että hän tuhoaisi heidät kaikki välittömästi synnin tähden. Samanaikaisesti Jumalalla on "rakkauden liitto" ainoastaan pelastususkonsa Jeesukseen Kristukseen laittaneiden kanssa (Joh. 3:36). Vain Jeesukseen Kristukseen Herranaan ja Pelastajanaan uskovat kokevat Jumalan rakkauden koko iankaikkisuuden ajan.

Rakastaako Jumala kaikkia? Rakastaa. Rakastaako Jumala kristittyjä enemmän kuin ei-kristittyjä? Ei rakasta. Rakastaako Jumala kristittyjä eri ulottuvuudella kuin ei-kristittyjä? Rakastaa. Jumala rakastaa kaikkia samalla tavalla siinä mielessä, että hän on armollinen kaikille. Jumala rakastaa ainoastaan kristittyjä siinä mielessä, että ainoastaan he saavat iankaikkisen laupeuden ja lupauksen iankaikkisesta rakkaudesta taivaassa. Jumalan varauksettoman rakkauden meitä kohtaan pitäisi muodostaa meissä usko häneen, halu vastaanottaa suurella kiitollisuudella se suuri varaukseton rakkaus, jonka hän myöntää kaikille Jeesuksen Kristuksen Pelastajanaan vastaanottaneille.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Rakastaako Jumala kaikkia vai yksinomaan kristittyjä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries