settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoitetaan sillä, että Jumala on rakkaus?

Vastaus


Tarkastellaan ensin Raamatun rakkaus-käsitettä. Sitä kautta opimme ymmärtämään Jumalan rakkauden sisällön. "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa” (1. Kor. 13:4-8). Tämä on Jumalan kuvaus rakkaudesta ja koska Jumala on rakkaus (1. Joh. 4:8), on hänkin sen kaltainen.

Rakkaus (Jumala) ei pakota itseään kenellekään. Jumalan luo tuleminen on vastaus hänen rakkauteensa. Rakkaus (Jumala) on ystävällinen kaikkia kohtaan. Rakkaus (Jeesus) kulki ympäriinsä tehden hyviä tekoja kaikille ilman puolueellisuutta. Rakkaus (Jeesus) ei himoinnut toisten omaa, vaan hän eli yksinkertaista elämää ilman valituksia. Rakkaus (Jeesus) ei kerskannut lihaksi tulemisestaan, vaikka hän olisi voinut kukistaa kaikki. Rakkaus (Jumala) ei vaadi kuuliaisuutta. Jumala ei vaatinut kuuliaisuutta pojaltaan, vaan Jeesus vapaaehtoisesti totteli taivaallisista Isäänsä. "... jotta maailma tietäisi, että minä rakastan Isää ja teen niin kuin Isä on minun käskenyt tehdä" (Joh. 14:31). Rakkaus (Jeesus) asetti aina muiden edun ensimmäiseksi.

Jumalan suurin rakkaudenosoitus on ilmoitettu meille Joh. 3:16: “ Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Room. 5:8 julistaa saman sanoman: “Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.” Näiden raamatunkohtien perusteella ymmärrämme, kuinka suuresti Jumala haluaa meitä luokseen kotiinsa taivaaseen. Hän mahdollisti sen maksamalla synnin rangaistuksen puolestamme. Jumala rakastaa meitä, koska hän haluaa sitä omasta vapaasta tahdostaan. Rakkaus on anteeksiantavainen. “Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1:9).

Niinpä, mitä tarkoittaa se, että Jumala on rakkaus? Rakkaus on yksi Jumalan ominaisuuksista. Rakkaus on Jumalan, hänen luonteensa, keskeinen ominaisuus. Jumalan rakkaus ei millään muotoa ole ristiriidassa hänen pyhyytensä, totuudellisuutensa, oikeudenmukaisuutensa tai edes hänen vihansa kanssa. Kaikki Jumalan ominaisuudet ovat sopusoinnussa keskenään. Kaikki Jumalan toiminta on rakkauden tuotosta ja oikeudenmukaista. Jumala on täydellinen esimerkki todellisesta rakkaudesta. Ihmeellisesti Jumala on antanut Poikansa pelastajakseen vastaanottaneille kyvyn rakastaa hänen tavallaan, Pyhän Hengen vaikutuksen kautta. (Joh. 1:12; 1. Joh. 3:1, 23-24).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoitetaan sillä, että Jumala on rakkaus?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries