settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Jumala sallii luonnonmullistukset?

Vastaus


Miksi Jumala sallii maanjäristykset, tornadot, pyörremyrskyt, tsunamit, myrskyt, mutavyöryt, ja muut luonnonmullistukset? Loppuvuoden 2004 tsunami Aasiassa, vuoden 2005 hirmumyrsky Katriina Kaakkois-USA:ssa ja vuoden 2008 sykloni Myanmarissa aiheuttivat monissa epäilyjä Jumalan hyvyydestä. On murheellista, että monia luonnonmullistuksia kutsutaan "Jumalan teoiksi" ja hänelle ei kuitenkaan anneta tunnustusta monien vuosien, vuosikymmenien tai vuosisatojen rauhallisesta elämänmenosta ja suopeista ilmoista. Jumala loi koko maailmankaikkeuden ja luonnonlait (1. Moos. 1:1). Suurin osa luonnonmullistuksista on näiden lakien seurausta. Hurrikaanit, taifuunit ja tornadot aiheutuvat erisuuntaisten sääilmiöiden törmäyksistä. Maanjäristykset johtuvat mannerlaattojen liikkumisesta. Tsunami aiheutuu vedenalaisesta maanjäristyksestä.

Raamatun mukaan Jeesus Kristus ylläpitää maailmaa (Kol. 1:16-17). Pystyisikö Jumala estämään luonnonmullistukset? Ehdottomasti! Vaikuttaako Jumala koskaan säähän? 5. Moos. 11:17 ja Jaak. 5:17 mukaan vastaus tähän kysymykseen on myönteinen. 4. Moos. 16:30-34 mukaan Jumala ajoittain aiheuttaa luonnonmullistuksia rankaisuna synnistä. Ilmestyskirja kuvaa monia tapahtumia, jotka voidaan ehdottomasti luokitella luonnonmullistuksiksi (Ilmestyskirjan luvut 6, 8 ja 16). Onko jokainen luonnonmullistus rangaistus Jumalalta? Ehdottomasti ei!

Samoin kuin Jumala sallii ihmisten pahuuden, hän sallii maapallon heijastaa synnin seurauksia luomakunnassa. Room. 8:19-21 kertoo meille, " Koko luomakunta odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä. Kaiken luodun on täytynyt taipua katoavaisuuden alaisuuteen, ei omasta tahdostaan, vaan hänen, joka sen on alistanut. Luomakunnalla on kuitenkin toivo, että myös se pääsee kerran pois katoavaisuuden orjuudesta, Jumalan lasten vapauteen ja kirkkauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhä huokaa ja vaikeroi synnytystuskissa". Ihmiskunnan syntiinlankeemus on vaikuttanut kaikkeen, mukaan lukien asuttamaamme planeettaan. Koko luomakunta on "katoavaisuuden" ja "orjuuden" alla. Synti on perimmäinen syy luonnonmullistuksiin, aivan kuten se on syy kuolemaan, sairauksiin, ja kärsimyksiin.

Me ymmärrämme, miksi luonnonmullistukset tapahtuvat. Mutta emme ymmärrä, miksi Jumala sallii niiden tapahtuvan. Miksi Jumala salli tsunamin surmata 225000 ihmistä Aasiassa? Miksi Jumala salli hurrikaani Katriinan tuhota tuhansien kodin? Yksi asia on varma: sellaiset tapahtumat järkyttävät meidän luottamustamme tähän maailmaan ja elämään ja pakottavat meidät ajattelemaan iankaikkisuutta. Kirkot ovat yleensä täynnä väkeä suurten luonnonmullistusten jälkeen, kun ihmiset ymmärtävät kuinka hauraalla pohjalla heidän elämänsä on ja kuinka se saattaa päättyä minä hetkenä hyvänsä. Me tiedämme, että: Jumala on hyvä! Monia ihmeitä tapahtui luonnonmullistusten aikana estäen vielä suuremmat ihmishenkien menetykset. Luonnonmullistuksien seurauksena miljoonat arvioivat uudelleen elämänsä tärkeysjärjestyksiä. Satojen miljoonien arvosta apua lähetetään kärsiville. Kristillisillä järjestöillä on mahdollisuus auttaa, neuvoa, lohduttaa, rukoilla, ja ohjata ihmisiä pelastavaan uskoon Kristuksessa! Jumala voi käyttää, ja hän käyttääkin, traagisia tapahtumia hyvään tarkoitukseen (Room. 8:28).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Jumala sallii luonnonmullistukset?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries