settings icon
share icon
Kysymys

Tekeekö Jumala vielä ihmeitä?

Vastaus


Monet haluavat Jumalan tekevän ihmeitä "todistaakseen" olemassaolonsa. "Jos Jumala suorittaisi ihmeen, silloin minä uskoisin!" Raamattu ei kuitenkaan tue tätä ajatusta. Kun Jumala suoritti suuria ja hämmästyttäviä ihmeitä israelilaisille, johtiko se kuuliaisuuteen? Ei, israelilaiset olivat jatkuvasti tottelemattomia ja kapinoivat Jumalaa vastaan, vaikka he näkivät kaikki nuo ihmeet. Samat ihmiset, jotka näkivät Jumalan jakavan Punaisen Meren, epäilivät pystyisikö Jumala voittamaan Luvatun Maan. Tämä totuus selitetään Luuk. 16:19-31. Siinä helvetissä oleva mies pyytää Aabrahamia lähettämään Lasaruksen takaisin kuolleista varoittamaan veljiänsä. Aabraham vastasi miehelle, "Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista" (Luuk. 16:31).

Jeesus suoritti lukemattomia ihmeitä, kuitenkaan suuri enemmistö ei uskonut häneen. Jos Jumala suorittaisi ihmeitä nykyaikana, kuten hän teki aikaisemmin, lopputulokset olisivat aivan samat. Ihmiset olisivat yllättyneitä ja uskoisivat Jumalaan lyhyen ajan. Sellainen usko olisi pinnallista ja katoaisi heti, kun jotakin yllättävää tai pelottavaa tapahtuisi. Ihmeisiin perustuva usko ei ole kypsää uskoa. Jumala teki kaikkien aikojen suurimman ihmeen tullessaan maan päälle Jeesuksena Kristuksena kuollakseen ristillä syntiemme edestä (Room. 5:8), jotta me pelastuisimme (Joh. 3:16). Jumala tekee edelleenkin ihmeitä - monet niistä tosin ovat huomaamattomia tai sitten niitä ei hyväksytä. Me emme kuitenkaan tarvitse lisää ihmeitä. Meidän tarvitsee uskoa pelastumisen ihmeeseen uskomalla Jeesukseen Kristukseen.

Ihmeiden tarkoituksena oli varmentaa ihmeiden tekijän todenperäisyys. Ap.t. 2:22 sanoo, "Israelilaiset, kuulkaa mitä teille sanon! Jeesus Nasaretilainen oli Jumalan teitä varten valitsema mies. Sen Jumala osoitti niillä voimateoilla, merkeillä ja ihmeillä, joita Jeesus hänen lähettämänään teki teidän keskuudessanne, niin kuin tiedätte". Tilanne on sama apostolien osalta, "Olenhan teidän keskuudessanne todistanut olevani oikea apostoli, kun olen tehnyt tunnustekoja, ihmeitä ja voimatöitä yhden toisensa jälkeen" (2. Kor. 12:12). Hepr. 2:4 julistaa evankeliumiin liittyen, "Ja itse Jumala vahvisti heidän todistuksensa: hän antoi heidän tehdä tunnustekoja ja ihmeitä, monia voimallisia tekoja, ja jakoi Pyhän Hengen lahjoja tahtonsa mukaan". Nykyisin meillä on Raamatussa koko totuus Jeesuksesta. Meillä on apostolien kirjoitukset tallennettuna Raamattuun. Jeesus ja hänen apostolinsa, Raamatun mukaan, ovat uskomme kulmakivi ja perustus (Ef. 2:20). Näin ollen ihmeet eivät ole enää tarpeellisia, koska Jeesuksen ja apostolien viesti on todistettu ja oikein tallennettu Raamattuun. Jumala suorittaa vielä ihmeitä. Kuitenkin, emme voi välttämättä odottaa samanlaisten ihmeiden tapahtumista kuin Raamatun aikoina.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Tekeekö Jumala vielä ihmeitä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries