settings icon
share icon
Kysymys

Antaako Jumala anteeksi suuret synnit? Antaako Jumala anteeksi murhaajille?

Vastaus


Monet kuvittelevat virheellisesti, että Jumala antaa anteeksi "pienet" synnit kuten valehtelemisen, suuttumisen, tai likaiset ajatukset, mutta ei anna anteeksi "suuria" syntejä kuten murhaamisen tai huorin tekemisen. Tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole niin suurta syntiä, ettei Jumala voi sitä antaa anteeksi. Kun Jeesus kuoli ristillä, hän maksoi koko maailman kaikkien syntien rangaistuksen (1. Joh. 2:2). Kun henkilö laittaa uskonsa Jeesuksen Kristukseen pelastuakseen, kaikki hänen syntinsä annetaan anteeksi. Niihin kuuluvat menneet, nykyiset ja tulevat synnit, suuret ja pienet synnit. Jeesus maksoi kaikkien syntiemme rangaistuksen. Kun ne ovat maksetut, kaikki ne ovat anteeksiannetut (Kol. 1:14; Ap. t. 10:43).

Me kaikki olemme tehneet syntiä (Room. 3:23) ja ansaitsemme iankaikkisen tuomion (Room. 6:23). Jeesus kuoli kärsiäkseen rangaistuksen meidän synneistämme. (Room. 5:8). Jokainen Jeesukseen Kristukseen pelastavan uskonsa laittanut saa anteeksi riippumatta syntien määrästä tai laadusta (Joh. 3:16). Tosin murhaajat ja huorintekijät kohtaavat ankarammat seuraukset teoistaan (tuomioistuimessa, avioliittosuhteessaan), kuin "pelkkään" valheeseen syyllistynyt. Kuitenkin murhaajan tai huorintekijän synnit ovat täysin ja pysyväisesti poispyyhityt sillä hetkellä, kun hän laittoi uskonsa Kristukseen.

Synnin suuruus ei ole ratkaiseva tekijä. Kristuksen sovitusuhrin suuruus ratkaisee. Jos Jumalan synnittömän Karitsan vuodatettu veri riittää kattamaan kaikkien koskaan häneen uskoneiden miljoonien ihmisten kaikki synnit, silloin syntien suuruudella ei myöskään ole mitään rajaa. Kun hän sanoi, "Se on täytetty", synti sai päätöksen, se sovitettiin, armahdus oli täydellinen, rauha palautui ja vapaus koitti kaikista synneistä. Pelastus on varma ja täydellinen. Siihen ei tarvitse, eikä voi, lisätä mitään. Kristuksen pelastustyö tapahtui täysin ilman ihmisen apua tai osallisuutta, eikä sitä voi mitätöidä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Antaako Jumala anteeksi suuret synnit? Antaako Jumala anteeksi murhaajille?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries