settings icon
share icon
Kysymys

Millainen Jeesus oli ulkonäöltään?

Vastaus


Raamattu ei kerro mitään Jeesuksen ulkonäöstä? Ainoa, minkä voimme lukea on kuvaus Jesaja53:2b, "Ei hänellä ollut vartta, ei kauneutta, jota olisimme ihaillen katselleet, ei hahmoa, johon olisimme mieltyneet". Tämän perustella Jeesus oli kuin kuka tahansa eli tavallisen näköinen. Jesaja ennusti tulevasta, kärsivästä Palvelijasta, joka kasvoi vaatimattomissa oloissa ja jolla ei ollut mitään tyypillisiä kuninkaallisia merkkejä. Näin ollen hänen todellinen identiteettinsä oli ilmeistä ainoastaan uskon aukaisemille silmille.

Tämän lisäksi Jesaja kuvailee Kristuksen olemusta ristiinnaulitsemista edeltäneen ruoskinnan jälkeen. "Niinkuin monet kauhistuivat häntä, sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo (Jes. 52:14, v. 1938 raamatunkäännös). Näihin sanoihin sisältyy epäinhimillinen julmuus, hän kärsi kunnes hän ei enää edes muistuttanut ihmisolentoa (Matt. 26:67, 27:30; Joh. 19:3). Hän näytti niin hirvittävältä, että ihmiset katsoivat häntä kauhistuneina.

Useimmat Jeesusta esittävät nykypäivän maalaukset ovat epätarkkoja. Jeesus oli juutalainen. Niinpä hänen ihonvärinsä, silmänsä ja hiuksensa olivat mitä ilmeisimmin tummat. Tämä on kaukana nykyajan kuvauksista, joissa hänet esitetään vaaleana ihonväriltään ja hiuksiltaan, sekä sinisilmäisenä. Yksi asia on varma: jos meidän olisi tärkeää tietää, miltä hän näytti, Matteus, Pietari ja Johannes olisivat varmasti kyenneet antamaan meille tarkan kuvauksen hänestä, sillä he viettivät kolme vuotta hänen kanssaan, puhumattakaan Jeesuksen veljistä Jaakobista ja Juudasta. Mutta nämä Uuden testamentin kirjoittajat eivät kerro mitään yksityiskohtia Jeesuksen ulkonäöstä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Millainen Jeesus oli ulkonäöltään?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries