settings icon
share icon
Kysymys

Jos Jeesus oli Jumala, kuinka hän saattoi rukoilla Jumalalle? Rukoili Jeesus itselleen?

Vastaus


Ymmärtääksemme Jeesuksen maanpäällisenä Jumalana rukoilevan Isälleen taivaassa, meidän on ymmärrettävä iankaikkisen Isän ja iankaikkisen Pojan iankaikkinen suhde, ennen kuin Jeesus tuli lihaksi ihmisen muodossa. Lue huolellisesti Joh. 5:19-27, erityisesti jae 23, jossa Jeesus opettaa Isän lähettäneen Pojan (katso myös Joh. 15:10). Jeesuksesta ei tullut Jumalan Poikaa, kun hän syntyi Betlehemissä. Hän oli aina ollut Jumalan Poika iankaikkisuuden alusta lähtien, hän on edelleenkin Jumalan Poika, ja on aina Jumalan Poika.

Jesaja 9:6 kertoo meille, että poika annettiin ja lapsi syntyi. Jeesus on aina ollut osa kolmiyhteisyyttä, yhdessä Pyhän Hengen kanssa. Kolmiyhteisyys on aina ollut olemassa, Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala; kyseessä ei ole kolme erillistä Jumalaa, vaan yksi Jumala esiintyen kolmessa eri persoonassa. Jeesus opetti, että Hän ja Isä ovat yhtä (Joh. 10:30), tarkoittaen että hänellä ja hänen Isällään on sama sisältö ja olemus. Isä, Poika, ja Henki ovat kolme yhdenveroista persoonaa, jotka ovat Jumala. Näillä kolmella oli ja on iankaikkinen suhde keskenään.

Kun Jeesus, Jumalan iankaikkinen Poika, otti itselleen synnittömän lihallisen olemuksen, hän teki itsestään samalla palvelijan, luopuen taivaallisesta loistostaan (Fil. 2:5-11). Jumala-ihmisenä hänen täytyi oppia olemaan kuuliainen (Hepr. 5:8) Isälleen, kun hän joutui Saatanan kiusausten kohteeksi, väärin syytetyksi ihmisten edessä, ihmisten hylkäämäksi, ja lopulta ristiinnaulituksi. Kun hän rukoili taivaalliselle Isälleen, sen tarkoituksena oli voiman (Joh. 11:41-42) ja viisauden saaminen (Mark. 1:35, 6:46). Hänen rukouksena osoittavat hänen inhimillisen olemuksensa riippuvuuden Isästään Jumalasta täyttäessään Isänsä pelastussuunnitelmaa, kuten käy ilmi Kristuksen sovitusrukouksesta Johanneksen luvussa 17. Hänen rukouksensa osoittavat hänen alistuvaisuutensa Isänsä tahdolle, mikä johti ristille ja rangaistuksen maksamiseen (kuolema), koska me olemme rikkoneet Jumalan lain (Matt. 26:31-46). Hän nousi haudasta ruumiillisessa muodossa, saavuttaen anteeksiannon ja iankaikkisen elämän niille, jotka tekevät parannuksen ja uskovat häneen Pelastajanaan.

Näin ollen ei ole mitään ongelmaa, kun Jumalan Poika rukoili tai puhui Isä Jumalalle. Kuten aiemmin mainittiin, heillä oli iankaikkinen suhde ennen kuin Kristuksesta tuli ihminen. Tätä suhdetta kuvataan evankeliumeissa, jotta me ymmärtäisimme kuinka Jeesus ihmisenä toteutti Isänsä tahdon ja niin tehdessään, lunasti vapautuksen lapsilleen (Joh. 6:38). Kristuksen jatkuva alistuminen taivaalliselle Isälleen sai voimansa ja keskittymisensä hänen rukouksistaan. Kristus antoi meille esimerkin rukouselämästä seurattavaksi.

Jeesus Kristus ei ollut yhtään vähemmän Jumala rukoillessaan maan päällä taivaalliselle Isälleen. Hän osoitti, kuinka jopa synnittömässä inhimillisyydessä eläen on tarpeellista ylläpitää elintärkeää rukousyhteyttä täyttääkseen Isänsä tahdon. Jeesuksen rukoukset Isälleen olivat osoitus hänen suhteestaan kolminaisuudessa ja esimerkki meille, kuinka meidän pitää luottaa Jumalaan saadaksemme tarvitsemaamme voimaa ja viisautta rukouksen kautta. Koska Kristus, Jumala-ihminen, tarvitsi voimaa pursuavan rukouselämän, samoin on tarve meidän Kristuksen seuraajien kohdalla.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Jos Jeesus oli Jumala, kuinka hän saattoi rukoilla Jumalalle? Rukoili Jeesus itselleen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries