settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoitetaan sillä, että Jeesus pelastaa?

Vastaus


"Jeesus pelastaa" on suosittu lause tarroissa, urheilutilaisuuksien mainoskylteissä ja jopa lentokoneiden perässään vetämissä julisteissa. Valitettavasti harvat tuon lauseen näkevistä todella täysin ymmärtävät sen merkityksen. Noihin kahteen sanaan sisältyy valtaisa määrä voimaa ja totuutta.

Jeesus pelastaa. Mutta kuka on tuo Jeesus?
Useimmat ymmärtävät tuon Jeesuksen olleen Israelissa noin 2000 vuotta sitten eläneen miehen. Melkein kaikki maailman uskonnot pitävät Jeesusta hyvänä opettajana ja profeettana. Vaikka se on totta, ne eivät kuitenkaan pidä sisällään Jeesuksen koko olemusta, eivätkä ne selitä kuinka tai miksi Jeesus pelastaa. Jeesus on Jumala ihmisen muodossa (Joh. 1:1, 14). Jeesus on Jumala, joka tuli maan päälle ihmisenä (1. Joh. 4:2). Jumala otti itselleen ihmisen olemuksen Jeesuksessa pelastaakseen meidät. Tästä nouseekin seuraava kysymys: Miksi meidät täytyy pelastaa?

Jeesus pelastaa, mutta miksi me tarvitsemme pelastusta?
Raamattu kertoo kaikkien koskaan eläneiden ihmisten tehneen syntiä (Saarn. 7:20; Room. 3:23). Synnin tekeminen tarkoittaa sellaisen tekemistä tai ajattelemista, mikä on ristiriidassa Jumalan täydellisen ja pyhän olemuksen kanssa. Syntiemme tähden me kaikki ansaitsemme Jumalan tuomion (Joh. 3:18, 36). Jumala on täydellisen oikeudenmukainen, niinpä Hän ei voi sallia synnin tekoa ja pahuutta ilman rangaistusta. Koska Jumala on ääretön ja iankaikkinen ja koska kaikki synti on viimekädessä Jumalaa vastaan (Ps. 51:4), vain ääretön ja iankaikkinen rangaistus on riittävä. Iankaikkinen kuolema on ainoa oikea rangaistus synnille. Sen vuoksi me tarvitsemme pelastusta.

Jeesus pelastaa, mutta kuinka Hän sen tekee?
Koska me olemme tehneet syntiä ääretöntä Jumalaa vastaan, joko äärellisen ihmisen (meidän) on maksettava syntiemme edestä iankaikkisen pitkän ajan verran, tai äärettömän henkilön (Jeesuksen) on maksettava synneistämme yhden ainoan kerran. Ei ole mitään muita vaihtoehtoja. Jeesus pelastaa kuolemalla meidän sijastamme. Jeesuksen Kristuksen persoonassa Jumala uhrasi itsensä meidän edestämme, maksamalla sen äärettömän ja iankaikkisen rangaistuksen, jonka ainoastaan Hän saattoi maksaa (2. Kor. 5:21; 1. Joh. 2:2). Jeesus otti päällensä sen rangaistuksen, jonka me ansaitsemme. Näin tehdessään Hän pelasti meidät hirvittävästä iankaikkisesta kohtalosta eli syntiemme oikeudenmukaisesta seuraamuksesta. Suuren rakkautensa tähden meitä kohtaan, Jeesus antoi henkensä meidän edestämme (Joh. 15:13). Hän maksoi meidän ansaitsemamme iankaikkisen rangaistuksen, jota me emme olisi pystyneet maksamaan. Jeesus osoitti ylösnousemuksellaan, että Hänen kuolemansa oli todellakin riittävä maksu kaikkien syntiemme edestä (1. Kor. 15).

Jeesus pelastaa, mutta kenet Hän pelastaa?
Jeesus pelastaa kaikki Hänen pelastuksensa vastaanottaneet. Jeesus pelastaa ne, jotka todella täysin luottavat yksin Hänen uhriinsa syntiemme maksuna (Joh. 3:16; Ap. t. 16:31). Vaikka Jeesuksen uhri oli täysin riittävä kattamaan koko ihmiskunnan synnit, Jeesus pelastaa ainoastaan ne, jotka henkilökohtaisesti vastaanottavat Hänen kaikkein arvokkaimman lahjansa (Joh. 1:12).

Jos sinä nyt ymmärrät, mitä Jeesuksen tarjoama pelastus tarkoittaa ja haluat luottaa yksin Häneen henkilökohtaisena Pelastajanasi, varmistu siitä, että sinä ymmärrät ja uskot seuraavaan ja kerrot sen uskon osoituksena Jumalalle. "Jumala, tiedän olevani syntinen ja sen vuoksi ansaitsevani iankaikkisen eron sinusta. Vaikka en ansaitse sitä, kiitän sinua rakkaudestasi minua kohtaan ja Jeesuksen Kristuksen uhrista ja ylösnousemuksesta syntieni vuoksi. Uskon Jeesuksen kuolleen syntieni tähden ja luotan yksin Häneen pelastuakseni. Tästä hetkestä eteenpäin, auta minua elämään elämääni sinulle sen sijaan, että eläisin synnissä ja siitä nauttien. Auta minua elämään loppuelämäni kiitollisena antamastasi ihanasta pelastuksesta. Kiitos Jeesus siitä, että olet pelastanut minut!"

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoitetaan sillä, että Jeesus pelastaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries