settings icon
share icon
Kysymys

Oliko Jeesus koskaan naimisissa?

Vastaus


On ehdottoman selvää, että Jeesus ei ollut koskaan naimisissa. On olemassa erilaisia taruja, kuinka Jeesus oli naimisissa Maria Magdaleenan kanssa. Nämä myytit ovat valheellisia, eikä niille ole mitään teologista, historiallista tai raamatullista pohjaa. Eräät gnostiset evankeliumit mainitsevat Jeesuksella olleen läheisen ystävyyssuhteen Maria Magdaleenan kanssa, mikään niistä ei mainitse erikseen, että Jeesus oli naimisissa Maria Magdaleenan kanssa tai että heillä olisi ollut romanttinen suhde. Lähin tähän viittaava tilanne on, kun Jeesus suuteli Maria Magdaleenaa. Tämä voidaan helposti tulkita ystävälliseksi tervehdykseksi. Jos gnostilaiset evankeliumit olisivat todenneet Jeesuksen olleen naimisissa Maria Magdaleenan kanssa, silläkään ei olisi mitään painoarvoa, sillä niiden kaikkien on todettu olleen väärennöksiä, jotka oli keksitty tukemaan gnostilaista näkemystä Jeesuksesta.

Jos Jeesus olisi ollut naimisissa, Raamattu kertoisi meille siitä tai meillä olisi muita kiistattomia todisteita tästä asianlaidasta. Raamattu ei olisi täysin vaiti tällaisesta tärkeästä seikasta. Raamattu mainitsee Jeesuksen äidin, isäpuolen, velipuolet ja sisarpuolet. Miksi se ei mainitsisi Jeesuksella olleen vaimon? Ne, jotka uskovat/opettavat Jeesuksen olleen naimisissa tekevät niin yrittäessään "inhimillistää" häntä, yrittäessään tehdä hänestä tavanomaisemman, muiden kaltaisen. Ihmiset eivät yksinkertaisesti halua uskoa Jeesuksen olleen Jumala lihallisessa muodossa (Joh. 1:1, 14; 10:30). Niinpä he keksivät ja uskovat myytteihin Jeesuksen naimisissa olemisesta, hänen lapsistaan, ja hänen olemisestaan tavallinen ihminen.

Seurauskysymys kuuluisi, "Olisiko Jeesus voinut olla naimisissa?" Naimisissa olemisessa ei ole mitään syntistä. Avioliitossa tapahtuva seksuaalinen kanssakäyminen ei ole syntiä. Näin ollen Jeesus olisi voinut olla naimisissa ja silti olla synnitön Jumalan Karitsa ja maailman Pelastaja. Toisaalta, ei ole mitään raamatullista syytä, miksi Jeesuksen olisi pitänyt olla naimisissa. Se ei olekaan tämän keskustelun aihe. Ne, jotka uskovat Jeesuksen olleen naimisissa, eivät usko hänen olleen synnitön tai Messiaan. Jumala ei lähettänyt Jeesusta avioliittoa tai lasten hankkimista varten. Mark. 10:45 kertoo meille syyn Jeesuksen tulemiseen, "Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta."

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Oliko Jeesus koskaan naimisissa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries