settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tapahtui Jeesuksen lapsuudessa?

Vastaus


Luukaksen kohtaa 2:41-52 lukuun ottamatta Raamattu ei kerro meille mitään Jeesuksen varhaisvuosista. Tuosta kuvauksesta voimme kuitenkin päätellä jotakin Jeesuksen lapsuudesta. Ensinnä, hänen vanhempansa olivat hartaita uskontonsa harjoittamisessa. Sen mukaisesti Joosef ja Maria tekivät vuosittaisen pyhiinvaellusmatkan Jerusalemiin pääsiäisenä. Sen lisäksi he ottivat 12-vuotiaan poikansa mukaansa, jotta hänellä olisi mahdollisuus juhlia sitä ensimmäisen kerran. Se oli valmistus hänen bar mitzvah -juhlatilaisuuteen, jota juutalaiset pojat viettävät 13-vuoden ikäisenä tullessaan aikuisiksi. Tässä kuvauksessa näemme tavallisen perheen pojan.

Siitä käy myös ilmi, kuinka Jeesuksen viivyttely temppelissä ei johtunut ilkeydestä tai tottelemattomuudesta, vaan se oli luonnollinen seuraus hänen halustaan olla mukana hänen Isänsä asioissa. Hänen viisautensa ja tietonsa hämmästyttivät temppelin opettajia ja niistä voimme päätellä hänen poikkeukselliset kykynsä. Hänen halunsa kuunnella heitä ja esittää kysymyksiä osoitti, että hän oli kunnioittava alistuen ikänsä mukaiseen opiskelijan rooliin.

Tästä tapahtumasta aina hänen kasteeseensa saakka 30-vuoden ikäisenä, ainoa mitä tiedämme Jeesuksesta on se, että hän jätti Jerusalemin ja palasi Nasaretiin vanhempiensa kanssa ja "oli heille kuuliainen" (Luuk. 2:51). Hän täytti viidennen käskyn vanhempiaan kohtaan. Se oli olennainen osa kuuliaisuudesta Mooseksen laille, jonka hän täytti meidän puolestamme. Tämän lisäksi tiedämme, että "Jeesukselle karttui ikää ja viisautta; Jumalan ja ihmisten suosio seurasi häntä" (Luuk. 2:52).

Ilmeisesti tässä on kaikki, jonka Jumala haluaa meidän tietävän. On olemassa Raamatun ulkopuolisia kirjoituksia, kuten Tuomaksen evankeliumi, joissa on kertomuksia Jeesuksen lapsuudesta. Mutta emme voi tietää, ovatko ne oikeita ja luotettavia. Jumala ei kerro meille paljonkaan Jeesuksen lapsuudesta, näin ollen meidän on luotettava siihen, että hän on kertonut meille kaiken sen, mikä meidän tarvitsee tietää.

English



Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tapahtui Jeesuksen lapsuudessa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries