settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoitetaan, kun Jeesus kuoli syntiemme edestä?

Vastaus


Voimme vastata tähän toteamalla yksinkertaisesti, että ilman Jeesuksen kuolemaa ristillä syntiemme edestä kellään ei olisi iankaikkista elämää. Jeesus sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6). Tällä julistuksella Jeesus kertoo syyn syntymäänsä, kuolemaansa ja ylösnousemukseensa. Niiden kautta syntiselle ihmiskunnalle tarjoutuu tie taivaaseen, jonne he eivät voisi omin avuin päästä.

Jumalat luomat Aatami ja Eeva olivat kaikin puolin täydellisiä ja he elivät Eedenin paratiisissa (1. Moos. 2:15). Jumala loi ihmisen kuvakseen ja siksi ihmisellä oli vapaus valita ja vapaa tahto. 1. Mooseksen kirjan kolmas luku kuvailee, kuinka Aatami ja Eeva lankesivat Saatanan houkutusten ja valheiden edessä. Täten he rikkoivat Jumalan tahtoa vastaan syödessään hyvän- ja pahantiedon puusta, jonka hedelmiä heitä oli kielletty nauttimasta: "Herra Jumala sanoi ihmiselle: Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma." Tämä oli ihmiskunnan ensimmäinen synti ja sen seurauksena kärsimme fyysisen ja hengellisen kuoleman Aatamilta perimämme synnillisen luonteen vuoksi.

Jumala sanoi kaikkien syntiä tekevien kuolevan fyysisesti ja hengellisesti. Tämä on koko ihmiskunnan kohtalo. Mutta Jumala armossaan loi ulospääsyn tästä umpikujasta vuodattamalla täydellisen Poikansa veren ristillä. Jumala on sanonut, että "anteeksianto ei ole mahdollinen, ellei vuodateta uhriverta. " (Hepr. 9:22). Mutta verellä puhdistumme synneistä. Mooseksen laki (2. Moos. 20:2-17) oli yksi tie "synnittömyyteen" tai "vanhurskauteen" Jumalan silmien edessä. Se tapahtui eläinuhrien kautta. Nämä uhrit olivat tilapäisiä ja ainoastaan Kristuksen tulevan, täydellisen ja kertakaikkisen ristinuhrin kuva.(Hep. 10:10).

Juuri tämän vuoksi Jeesus tuli ja kuoli, ollakseen täydellinen ja viimeinen uhri syntiemme edestä (Kol. 1:22; 1. Piet. 1:19). Hänen kauttaan lupaus iankaikkisesta elämästä Jumalan kanssa toteutui uskon kautta Jeesukseen, " että se, mitä on luvattu, annettaisiin niille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen" (Gal. 3:22). Tuo sana "usko" on elintärkeä pelastukselle. Usko Jeesuksen vuodatettuun vereen syntiemme edestä antaa meille iankaikkisen elämän. "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä" (Ef. 2:8-10).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoitetaan, kun Jeesus kuoli syntiemme edestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries