settings icon
share icon
Kysymys

Oliko Jeesus kasvissyöjä? Pitäisikö kristityn olla kasvissyöjä?

Vastaus


Jeesus ei ollut kasvissyöjä. Raamatun mukaan Jeesus söi kalaa (Luuk. 24:42-43) ja lammasta (Luuk. 22:8-15). Jeesus ruokki ihmeen kautta väkijoukon kalalla ja leivällä. Tämä olisi ollut outoa, jos hän oli kasvissyöjä (Matt. 14:17-21). Pietarille antamassaan näyssä Jeesus julisti kaikki ruoat puhtaiksi. Näihin kuuluivat myös eläimet (Ap. t. 10:10-15). Nooan tulvan jälkeisenä aikana Jumala antoi ihmisille luvan syödä lihaa (1. Moos. 9:2-3). Jumala ei ole koskaan peruuttanut tätä lupausta.

Tämän sanottuamme toteamme kuitenkin, että kristitty voi vapaasti valita olevansa kasvissyöjä. Raamattu ei käske syömään lihaa. Lihasta pitäytymisessä ei ole mitään väärää. Raamatun mukaan meidän ei pidä tyrkyttää omia vakaumuksiamme syömisen suhteen muille tai tuomita heitä sen suhteen, mitä he syövät tai ovat syömättä. Room. 14;2-3 kertoo meille, " Joku katsoo voivansa syödä kaikkea, mutta heikkouskoinen syö vain kasviksia. Joka syö kaikkea, älköön halveksiko sitä joka ei syö, ja joka taas ei syö kaikkea, älköön tuomitko sitä joka syö. Onhan Jumala ottanut omakseen hänetkin."

Toistamme, kuinka Jumala antoi ihmisille luvan syödä lihaa tulvan jälkeen (1. Moos. 9:3). Vanhan testamentin laissa Israelin kansaa kiellettiin syömästä tiettyjä ruokia (3. Moos. 11;1-47), mutta lihan syömistä ei koskaan kielletty. Jeesus julisti kaikkia ruoat puhtaiksi. Liha kuului näihin (Mark. 7:19). Kristityn tulisi rukoilla ohjausta Jumalalta sen suhteen, mitä Jumala haluaa hänen syövän. Kaikki syötävämme on Jumalan silmissä sallittua, niin kauan kuin otamme sen vastaan kiitollisuudella (1. Tess. 5:18). "Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi” (1. Kor. 10:31).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Oliko Jeesus kasvissyöjä? Pitäisikö kristityn olla kasvissyöjä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries