settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Jeesuksen täytyi kärsiä niin paljon?

Vastaus


Jesaja 52:14 mukaan. "Ja kuitenkin monet järkyttyivät hänet nähdessään -- tuskin häntä enää ihmiseksi tunsi, niin kammottavasti hänet oli runneltu." Jeesus kärsi mitä ankarimmin oikeudenkäyntinsä aikana: kidutusta ja ristiinnaulitsemisen (Matt. 27; Mark. 15; Luuk. 23; Joh. 19). Vaikka hänen ruumiilliset kärsimyksensä olivat kauhistuttavat, ne eivät olleet mitään verrattuna hänen henkisiin kärsimyksiinsä. "Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden” (2. Kor. 5:21). Jeesus kärsi koko maailman syntien raskaan lastin (1. Joh. 2:2). Tämän synnin vuoksi Jeesus huusi, "Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?" (Matt. 27:46). Vaikkakin Jeesuksen ruumiilliset kärsimykset olivat raa'at, ne eivät olleet mitään verrattuna siihen, että hänen täytyi kantaa meidän syntimme ja kuolla niiden tähden (Room. 5:8).

Jesaja ennusti Jeesuksen kärsimykset selvin sanoin: "Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet. ...vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet" (Jes. 53:3, 5). Ps. 22:14-18 on toinen vahva ennustus kärsivästä Messiaasta: "Voimani valuu maahan kuin vesi, luuni irtoavat toisistaan. Sydämeni on kuin pehmeää vahaa, se sulaa rinnassani. Kurkkuni on kuiva kuin ruukunsiru, kieleni on tarttunut kitalakeen. Maan tomuun sinä suistat minut kuolemaan! Koirien lauma saartaa minut, minut ympäröi vihamiesten piiri. Käteni ja jalkani ovat runnellut, ruumiini luut näkyvät kaikki. Ilkkuen he katsovat minuun, jakavat vaatteeni keskenään ja heittävät puvustani arpaa.

Miksi Jeesuksen täytyi kärsiä niin ankarasti? Jotkut uskovat Jeesuksen ruumiillisen kidutuksen olleen osa syntiemme rangaistuksesta. Tietyssä mielessä tämä on totta. Toisaalta, Jeesuksen kärsimä kidutus on paremminkin kuvaus ihmiskunnan vihasta ja julmuudesta kuin mitä se on osoitus Jumalan rangaistuksesta syntejä kohtaan. Saatanan ylenpalttinen viha Jumalaa ja Jeesusta kohtaan oli varmasti osatekijä tämän armottoman kidutuksen ja pahoinpitelyn kohdalla. Jeesuksen kokemat kärsimykset ovat esimerkki ihmiskunnan vihasta ja raivosta pyhää Jumalaa kohtaan (Room. 3:10-18).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Jeesuksen täytyi kärsiä niin paljon?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries