settings icon
share icon
Kysymys

Mitä merkitsee, että Jeesus on Daavidin poika?

Vastaus


Seitsemässätoista Uuden testamentin jakeessa Jeesusta kutsutaan "Daavidin pojaksi". Mutta kuinka Jeesus voi olla Daavidin poika, jos Daavid eli noin tuhat vuotta ennen Jeesuksen syntymää? Vastaus on, että Kristus (Messias) täytti ennustuksen koskien Daavidin jälkeläistä (2. Samuel 7:12-16). Jeesus oli luvattu Messias ja näin ollen Daavidin jälkeläinen. Matteuksen ensimmäinen luku antaa Jeesuksen sukuluettelon ja ihmisyydessään hän oli Daavidin suora jälkeläinen Joosefin, Jeesuksen laillisen isän, kautta. Luukkaan evankeliumin kolmannessa luvussa on Jeesuksen sukuluettelo hänen äitinsä, Marian, puolelta. Jeesus oli Daavidin jälkeläinen Joosefin kautta tapahtuneen adoption vuoksi ja Marian puolelta verenperimän myötä. Kun Jeesusta kutsutaan Daavidin pojaksi, sillä viitataan ensisijaisesti hänen messiaaniseen titteliinsä Vanhan testamentin ennustuksen mukaisesti.

Ne, jotka uskon kautta halusivat armoa tai parannusta, puhuttelivat Jeesusta "Herrana, Daavidin poikana". Nainen, jonka tytärtä vaivasi riivaaja(Matt. 15:22), kaksi tien varrella ollutta sokeaa miestä (Matt. 20:30), ja sokea Bartimaios (Mark. 10:47) pyysivät kaikki apua Daavidin pojalta. Tällä kunnioittavalla puhuttelutavalla ja tittelillä he ilmaisivat uskoaan häneen. Kutsuessaan häntä "Herraksi" he ilmaisivat pitävänsä häntä jumalana, hallitsijana ja kykenevänä. Kutsuessaan häntä "Daavidin pojaksi", he tunnustivat hänet Messiaaksi.

Myös fariseukset ymmärsivät, mistä oli kysymys kuullessaan ihmisten kutsuvan Jeesusta "Daavidin pojaksi". Mutta päinvastoin kuin häneltä uskossa apua pyytäneet, ylpeys ja Raamatun ymmärtämättömyys olivat sokaisseet heidät siinä määrin, että he eivät kyenneet näkemään sitä, mitä sokeat kerjäläiset näkivät: kauan luvattu Messias oli heidän edessään; hän, jota he olivat odottaneet koko elämänsä ajan. He vihasivat Jeesusta, koska hän ei antanut heille heidän mielestään kuuluvaa kunniaa. Kun he kuulivat ihmisten kutsuvan Jeesusta pelastajaksi, he vihastuivat suuresti (Matt. 21:15) ja alkoivat suunnitella hänen surmaamistaan (Luuk. 19:47).

Tämän lisäksi Jeesus saattoi heidät vielä enemmän hämilleen pyytäessään heitä selittämään tämän nimen merkityksen. Kuinka Messias voi olla Daavidin poika, jos itse Daavid kutsuu häntä "herrakseen" (Mark. 12:35-37)? Oppineet eivät pystyneet vastaamaan tähän kysymykseen. Jeesus paljasti juutalaisten johtajien kyvyttömyyden toimia opettajina. Heidän tietämättömyytensä Vanhan testamentin opetuksista koskien Messiaan todellista olemusta vain lisäsi juopaa Jeesuksen ja opettajien välillä.

Jeesus Kristus, Jumalan ainoa poika ja maailmankaikkeuden ainoa tie pelastukseen (Ap. t. 4:12), on Daavidin poika fyysisessä ja hengellisessä merkityksessä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä merkitsee, että Jeesus on Daavidin poika?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries