settings icon
share icon
Kysymys

Onko Jeesus ainoa tie taivaaseen?

Vastaus


"Olen pohjimmiltani ihan hyvä ihminen, joten pääsen kyllä taivaaseen." "OK, toisinaan teen jotain pahaa, mutta teen kyllä enemmän hyvää, joten pääsen taivaaseen." "Jumala ei lähetä minua helvettiin vain siksi, etten elä Raamatun mukaan. Ajat ovat muuttuneet!" "Vain todella pahat ihmiset, kuten lasten hyväksikäyttäjät ja murhaajat, joutuvat kadotukseen."

Nämä ovat kaikki yleisiä selityksiä, mutta totuus on, että ne ovat kaikki valheita. Saatana, maailman valtias, syöttää näitä ajatuksia päähämme. Hän, ja jokainen joka seuraa hänen teitään, on Jumalan vihollinen (1 Piet. 5:8). Saatana naamioituu aina hyväksi (2 Kor. 11:14), mutta hän kontrolloi kaikkien niiden mieliä, jotka eivät kuulu Jumalalle. "Tarkoitan niitä, joiden mielen tämän maailman jumala on sokaissut, niin että he epäuskossaan eivät näe Kristuksen evankeliumin kirkkaudesta säteilevää valoa, Kristuksen, joka on Jumalan kuva." (2 Kor. 4:4).

On valheellista uskoa, että Jumala ei piittaa pienistä synneistä ja että helvetti on varattu "pahoille ihmisille". Kaikki synti erottaa meidät Jumalasta, jopa "pieni valkoinen valhe". Jokainen on tehnyt syntiä, eikä kukaan ole tarpeeksi hyvä päästäkseen taivaaseen omin voimin (Room. 3:23). Pääsy taivaaseen ei perustu siihen, teemmekö enemmän hyvää kuin pahaa; kaikki me häviämme, jos näin on. "Mutta jos valinta kerran perustuu armoon, se ei perustu ihmisen tekoihin – muutenhan armo ei olisi armo." (Room. 11:6). Emme voi tehdä mitään hyvää ansaitaksemme pääsyn taivaaseen (Tiit. 3:5).

"Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen." (Matt. 7:13). Vaikka monet elävät synnillistä elämää eikä Jumalaan luottaminen ole suosittua, Jumala ei katso läpi sormiensa. "Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä." (Ef. 2:2).

Kun Jumala loi maailman, se oli täydellinen. Kaikki oli hyvää. Sitten Hän loi Aadamin ja Eevan ja antoi heille oman vapaan tahdon, niin että heillä olisi mahdollisuus valita, seuratako ja totellako Jumalaa vai ei. Mutta Aadam ja Eeva, ensimmäiset Jumalan luomat ihmiset, olivat Saatanan houkuttelun seurauksena tottelemattomia Jumalalle ja lankesivat syntiin. Tämän vuoksi he (ja jokainen heidän jälkeensä tullut, meidät mukaan lukien) joutuivat eroon läheisestä suhteesta Jumalaan. Hän on täydellinen eikä voi elää synnin keskellä. Syntisinä meillä ei ollut pääsyä Hänen yhteyteensä omin avuin. Siksi Jumala valmisti tien, että voisimme päästä Hänen luokseen taivaaseen. "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16). "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 6:23). Jeesus syntyi voidakseen opettaa meille tien ja kuolla meidän syntiemme tähden, ettei meidän tarvitsisi. Kolme päivää kuolemansa jälkeen Jeesus nousi haudasta (Room. 4:25) ja osoitti siten voittaneensa kuoleman. Hän yhdisti Jumalaa ja ihmistä erottavan kuilun, niin että meillä voi olla henkilökohtainen suhde Häneen, jos vain uskomme.

"Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen." (Joh. 17:3). Useimmat ihmiset uskovat Jumalaan, jopa Saatana uskoo. Mutta pelastuaksemme meidän tulee kääntyä Jumalan puoleen, muodostaa henkilökohtainen suhde Häneen, kääntyä pois synneistämme ja seurata Häntä. Meidän täytyy luottaa Jeesukseen kaikella mitä meillä on ja kaikessa mitä teemme. "Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa" (Room. 3:22). Raamattu opettaa, että pelastukseen ei ole mitään muuta tietä kuin Jeesus. Jeesus sanoo itse: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani." (Joh. 14:6)

Jeesus on ainoa tie pelastukseen, koska Hän on ainoa, joka voi maksaa meidän syntiemme rangaistuksen (Room. 6:23). Mikään muu uskonto ei opeta synnin ja sen seurausten syvyyttä ja vakavuutta. Mikään muu uskonto ei tarjoa synnin kertakaikkista maksua, jonka vain Jeesus Kristus voi antaa. Mikään muu "uskonnon perustaja" ei ollut ihmiseksi tullut Jumala (Joh. 1:1,14) – mikä oli ainoa tapa, jolla loputon velka voitiin maksaa. Jeesuksen oli pakko olla Jumala, että Hän voisi maksaa meidän velkamme. Jeesuksen oli pakko olla ihminen, että Hän voisi kuolla. Pelastus on tarjolla vain uskomalla Jeesukseen Kristukseen! "Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." (Apt. 4:12).

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Jeesus ainoa tie taivaaseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries