settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Jeesuksen taivaaseenastuminen merkitsee ja miksi se on tärkeä?

Vastaus


Kuolleista nousemisensa jälkeen Jeesus "osoitti olevansa elossa" (Ap. t. 1:3) haudan lähistöllä oleville naisille (Matt. 28:9-10), opetuslapsilleen (Luuk. 24:36-43), ja yli viidellesadalle seuraajalleen (1. Kor. 15:6). Kuolleista nousemistaan seuraavina päivinä Jeesus opetti opetuslapsilleen Jumalan valtakunnasta (Ap. t. 1:3).

Neljäkymmentä päivää kuolleista nousemisensa jälkeen hän meni opetuslastensa kanssa Öljymäelle Jerusalemin lähistöllä. Siellä hän lupasi seuraajilleen, että he saisivat pian Pyhän Hengen ja pyysi heitä pysymään Jerusalemissa siihen saakka. Sitten Jeesus siunasi heidät ja kohosi taivaaseen. Jeesuksen taivaaseenastumista kuvataan Luuk. 24:50-51 ja Ap. t. 1:9-11.

Raamatun mukaan on selvää, että Jeesus nousi taivaaseen ruumiillisessa muodossa. Hän kohosi maasta hitaasti ja näkyvästi monien todistajien läsnä ollessa. Opetuslasten tarkastellessa hänen katoamistaan, pilvi peitti hänet näkyvistä ja kaksi enkeliä ilmestyi luvaten Kristuksen tulevan "kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän" (Ap. t. 1:11).

Jeesuksen taivaaseenastuminen on tärkeä seuraavista syistä:

1) Se oli päätös hänen maanpäälliselle toiminnalleen. Isä Jumala oli lähettänyt Poikansa maailmaan Betlehemin kautta ja nyt Poika palasi Isänsä luokse. Nyt ihmisyys ei enää kahlinnut häntä.

2) Se merkitsi maanpäällisen työn olleen menestyksekkään. Hän teki kaiken sen, mikä oli hänen tarkoituksenaan.

3) Hän palasi taivaalliseen kirkkauteen. Jeesuksen kirkkaus oli verhottu hänen asuessaan maan päällä. Ainoa poikkeus tähän oli tapahtuma kirkastusvuorella (Matt. 17:1-9).

4) Se oli merkki siitä, kuinka Jumala ylensi hänet (Ef. 1:20-23). Hänet, johon Jumala oli mieltynyt (Matt. 17:5) otettiin kunniaan ja hänelle annettiin kaikkia nimiä korkeampi nimi (Fil. 2:9).

5) Tämä mahdollisti sen, että hän voi valmistaa asuinsijan meitä varten (Joh. 14:2).

6) Hän pääsi aloittamaan työnsä ylimmäisenä pappina (Hepr. 4:14-16) ja Uuden liiton välittäjänä (Hepr. 9:15).

7) Se loi mallin hänen paluulleen. Kun Jeesus palaa perustamaan valtakuntansa, tapahtuu se samoin kuin lähtiessään: kirjaimellisesti, ruumiillisesti ja näkyvästi pilvissä (Ap. t. 1:11; Daniel 7:13-14; Matt. 24:30; Ilm. 1:7).

Tällä hetkellä Jeesus on taivaassa. Raamattu kuvaa hänet Isän oikealla puolella, kunnian ja auktoriteetin asemassa (Ps. 110:1; Ef. 1:20; Hepr. 8:1). Kristus on seurakunnan pää (Kol. 1:18) ja hengellisten lahjojen antaja (Ef. 4:7-8). Jeesuksen taivaaseenastumisen myötä hänen maallinen virkansa muuttui taivaalliseksi.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Jeesuksen taivaaseenastuminen merkitsee ja miksi se on tärkeä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries