settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Jeesuksen nimessä rukoileminen tarkoittaa?

Vastaus


Jeesuksen nimessä rukoilemista opetetaan Joh. 14:13-14, " Ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa. Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen." Jotkut käyttävät tätä jaetta väärin ajatellessaan, että "Jeesuksen nimessä" rukouksen lopussa saattaa Jumalan aina antamaan sen, mitä häneltä on pyydetty. Tässä on kyse siitä, että sanat "Jeesuksen nimessä" ovat taianomainen kaava. Tämä on täysin Raamatun vastaista.

Jeesuksen nimessä rukoileminen tarkoittaa rukoilemista hänen arvovaltaansa hyödyntäen ja pyytäen Isä Jumalaa vastaamaan rukouksiimme, koska tulemme hänen Poikansa Jeesuksen nimissä. Jeesuksen nimessä rukoileminen tarkoittaa Jumalan tahdon mukaan rukoilemista, "Ja tämä on se uskallus, joka meillä on häneen, että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa mukaan, niin hän kuulee meitä. Ja jos me tiedämme hänen kuulevan meitä, mitä ikinä anommekin, niin tiedämme, että meillä myös on kaikki se, mitä olemme häneltä anoneet” (1. Joh. 5:14-15). Jeesuksen nimessä rukoileminen on sellaisten asioiden puolesta rukoilemista, mitkä kunnioittavat ja ihannoivat Jeesusta.

Päättämällä rukous sanoihin "Jeesuksen nimessä" ei ole mikään patenttiratkaisu. Jos rukouksessa pyytämämme asiat eivät ole Jumalalle kunniaksi ja hänen tahtonsa mukaisia, silloin "Jeesuksen nimessä" rukoileminen on yhtä tyhjän kanssa. Aidosti Jeesuksen nimessä ja hänen kunniakseen rukoileminen on tärkeää, eivät tietyt yksittäiset rukouksen loppuun liitetyt sanat. Rukouksen sanat eivät ole pääasia, tärkeintä on mihin tarkoitukseen rukoilemme. Jeesuksen nimessä rukoilemisessa on olennaisinta, että rukoilemme Jumalan tahdon mukaisesti.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Jeesuksen nimessä rukoileminen tarkoittaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries