settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka minun pitäisi ymmärtää käsite Isä Jumala?

Vastaus


"Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään" (1. Joh. 3:1). Tämä jae alkaa käskyllä: "Katsokaa." Johannes haluaa meidän olevan Isämme rakkauden ilmentymiä. Edellisessä jakeessa hän oli esitellyt meille Jumalan rakkauden (1. Joh. 2:5, 15). Hän käsittelee sitä lyhyesti nykyisessä luvussa ja paneutuu siihen tarkemmin luvussa neljä. Johannes haluaa kuvailla Isän lapsilleen antaman rakkauden, "kuinka suuren rakkauden". Kreikankielinen sana "kuinka suuri" esiintyy kuusi kertaa Uudessa testamentissa ja siinä on aina kyseessä hämmästys ja ihannointi.

On mielenkiintoista huomata, että Johannes ei sano "Isä rakastaa meitä". Niin sanoessaan olisi kyseessä olosuhteen kuvaus. Sen sijaan hän kertoo meille, kuinka Isä on "osoittanut" rakkauttaan meille. Tässä on kyse toiminnan kuvauksesta ja rakkauden laajuudesta. Samoin on mielenkiintoista huomata, kuinka Johannes käyttää tarkoituksella sanaa "Isä". Se merkitsee isä-lapsi -suhdetta. Jumalasta ei kuitenkaan tullut Isäämme, kun hän adoptoi meidät lapsikseen. Jumalan isyys on iankaikkinen. Hän on Jeesuksen Kristuksen iankaikkinen Isä ja Jeesuksen kautta hän on meidän Isämme. Jeesuksen kautta me saamme osaksemme Isän rakkauden ja meitä kutsutaan "Jumalan lapsiksi".

On suuri kunnia, kun Jumala kutsuu meitä lapsikseen ja antaa meille vakuuden siitä, että hänen lapsinaan olemme perillisiä ja kanssaperillisiä Kristuksen kanssa (Room. 8:17). Johannes kertoo evankeliumissaan, kuinka Jumala antaa kaikille Kristuksen Herranaan ja Pelastajanaan vastaanottaneille oikeuden tulla Jumalan lapsiksi (Joh. 1:12). Jumala rakastaa Poikaansa Jeesusta Kristusta ja hänen kauttaan kaikkia adoptoituja lapsiaan.

Kun Johannes kertoo meille "ja hänen lapsiaan me myös olemme", on kyseessä asemamme todellisuus. Juuri tälläkin hetkellä me olemme hänen lapsiaan. Tässä ei siis ole kyse lupauksesta, jonka Jumala täyttää joskus tulevaisuudessa. Totuus on, että me olemme jo Jumalan lapsia. Meillä on kaikki adoption muassaan tuomat oikeudet, koska me olemme Jumalan, Isämme, omia. Hänen lapsinaan me saamme hänen rakkautensa. Hänen lapsinaan me tunnustamme hänet Isäksemme ja me koemme hänet Isäksemme elämämme kautta. Laitoimme luottamuksemme häneen, joka rakastaa meitä, huolehtii meistä ja suojelee meitä maallisen isämme tavoin. Maallisten isien tavoin Jumala kurittaa niitä lapsiaan, jotka eivät tottele häntä. Tämän hän tekee meidän parhaaksemme, jotta "me pääsemme osallisiksi hänen pyhyydestään" (Hepr. 12:10).

Raamattu kertoo monin tavoin niitä, jotka rakastavat ja tottelevat Jumalaa. He ovat Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä (Room. 8:17), pyhiä pappeja (1. Piet. 2:5), uusia luomuksia (2. Kor. 5:17), ja osallisia jumalallisesta luonnosta (2. Piet. 1:4). Mutta kaikkein tärkeintä, tärkeämpää kuin mikään edellä mainituista seikoista, on se yksinkertainen tosiasia, että me olemme Jumalan lapsia ja hän on meidän taivaallinen Isämme.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka minun pitäisi ymmärtää käsite Isä Jumala?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries