settings icon
share icon
Kysymys

Onko Pyhästä Hengestä kaatuminen raamatullista?

Vastaus


Yleisesti "kaatuminen" tapahtuu, kun pastori asettaa kätensä jonkun päälle ja kyseinen henkilö romahtaa maahan, oletettavasti seurauksena Pyhän Hengen voimasta. Pyhällä Hengellä kaatamista harrastavat käyttävät tukenaan raamatunkohtia, joissa ihmiset vaipuivat maahan kuin "kuolleet" (Ilm. 1:17) tai vaipuivat kasvoilleen (Hez. 1:28; Dan. 8:17-18, 10:7-9). Näiden Raamatussa kuvattujen kasvoilleen lankeamisten ja Pyhästä Hengestä kaatumisen välillä on kuitenkin monia eroavaisuuksia.

1. Raamatullisessa maahan vaipumisessa on kyseessä henkilön reaktio epätavalliseen näkyyn tai ilmestykseen, kuten esimerkiksi Kristuksen ilmestykseen. Epäraamatullisessa Pyhästä Hengestä kaatumisessa henkilö reagoi toisen henkilön kosketukseen tai käsien liikkeisiin.

2. Raamatulliset esimerkit ovat harvinaisia ja tapahtuivat vain muutamille. Meidän aikanamme Hengestä kaatuminen on toistuva ilmiö, johon moni on osallistunut.

3. Raamatussa kuvatuissa tilanteissa ihmiset vaipuivat kasvoilleen, koska he olivat peloissaan näkemästään. Nykyajan kaatumisissa henkilöt kaatuvat taaksepäin, joko seurauksena puhujan käsien liikkeisiin, kosketukseen tai tönäisyyn.

Emme kuitenkaan väitä, että kaikki esimerkit Hengestä kaatumisesta ovat epätosia tai seurausta kosketuksesta tai tönäisystä. Monet väittävät kaatuneensa ulkopuolisen voiman vaikutuksesta. Tälle ei kuitenkaan löydy mitään raamatullisia perusteita. Jos tapaukseen liittyy jokin ulkopuolinen voima, kuten hyvin saattaa olla asianlaita, se ei mitä ilmeisimmin ole Jumalasta eikä Pyhän Hengen työn seurausta.

On murheellista, että ihmisten odotukset ovat tällaisissa kieroutuneissa väärennöksissä, jotka eivät tuota minkäänlaisia hyödyllisiä hengellisiä tuloksia sen sijaan, että he pyrkisivät tuottamaan aitoja Pyhän Hengen hedelmiä elämässään Kristuksen kunniaksi (Gal. 5:22-23). Pyhällä Hengellä täyttymien ei ilmene sellaisista väärennöksistä, vaan pikemminkin Jumalan Sanan täyttämästä elämästä, mikä tuottaa runsain määrin ylistystä, kiitosta ja kuuliaisuutta Jumalalle.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Pyhästä Hengestä kaatuminen raamatullista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries