settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoittaa Pyhän Hengen murheelliseksi saattaminen ja tukahduttaminen?

Vastaus


Kun Raamatussa käytetään sanaa "tukahduttaa", se viittaa tulen sammuttamiseen. Kun uskovat ottavat suojakseen uskon kilven, osana hengellistä taisteluvarustustaan (Ef. 6:16), he käyttävät sitä sammuttamaan Saatanan palavat nuolet. Kristus kuvaili helvettiä paikaksi, jossa tuli ei sammu (Mark. 9:44, 46, 48). Samoin Pyhä Henki on jokaisen uskovan sisimmässä vaikuttava tuli. Hän haluaa ilmaista itsensä heidän tekojensa ja asenteidensa kautta. Kun uskovat eivät salli Hengen tulevan esiin teoissaan, kun he toimivat väärin, he tukahduttavat Hengen. He eivät salli Hengen ilmaista itseään haluamallaan tavalla.

Ymmärtääksemme, mitä Hengen murheelliseksi saattaminen tarkoittaa, meidän pitää ensin ymmärtää, hänen olevan persoona. Vain persoonan voi saattaa murheelliseksi, siksi Henki on jumalallinen persoona, koska hänellä on tämä ominaisuus. Kun me ymmärrämme tämän, voimme paremmin käsittää, kuinka hän tulee murheelliseksi, koska me itsekin koemme tämän saman tunnetilan. Ef. 4:30 kertoo meille, että meidän ei pitäisi tuottaa surua Pyhälle Hengelle. Me murehdutamme häntä käyttäytyessämme kuin pakanat (4:17-19), ollessamme vihaisia (4:26.27), varastaessamme (4:28), puhuessamme sopimattomia (4:29), ollessamme katkeria (4:31), kieltäytyessämme antamaan anteeksi (4:32) ja viettäessämme siveetöntä elämää (5:3-5). Synnillinen elämä saattaa Pyhän Hengen surulliseksi, tapahtui se sitten ajatuksissamme tai teoissamme.

Pyhän Hengen tukahduttaminen ja murehduttaminen ovat samankaltaisia seurauksiltaan: molemmat ovat haitallisia jumalalliselle elämälle. Nämä molemmat toteutuvat, kun uskova tekee syntiä Jumalaa vastaan ja seuraa maallisia halujaan. Siksi on tärkeää valita sellainen elämäntapa, joka vie uskovan lähemmäksi Jumalaa ja puhdasta elämää ja kauemmaksi maailmasta ja synnistä. Me emme halua olla murheellisia, emmekä tukahduttaa hyvyyttä ympärillämme - samoin meidän ei pidä saattaa Pyhää Henkeä murheelliseksi, eikä tukahduttaa häntä, eikä kieltäytyä seuraamasta häntä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoittaa Pyhän Hengen murheelliseksi saattaminen ja tukahduttaminen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries