settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on Hengen miekka?

Vastaus


Ilmaisu "hengen miekka" esiintyy Raamatussa vain yhden kerran, Ef. 6:17. Miekka on osa sitä hengellistä varustusta, jonka Paavali käskee kristittyjen pukea päälleen, jotta he voisivat taistella tehokkaasti pahaa vastaan (Ef. 6:13.

Miekka on tarkoitettu hyökkäykseen ja puolustukseen, kun kohtaamme vihollisen. Sotilaat saivat koulutusta miekan käytössä hyötyäkseen siitä mahdollisimman paljon. Samoin kristilliset sotilaat tarvitsevat koulutusta osatakseen käyttää oikein Hengen miekkaa eli Jumalan Sanaa. Koska jokainen kristitty taistelee hengellisesti saatanallisia voimia vastaan tässä maailmassa, meidän on osattava käyttää Sanaa oikein. Vain siten se on tehokas ase pahuutta ja saatanallisia vääryyksiä ja valheita vastaan (2. Kor. 10:4-5).

Sanaa kutsutaan miekaksi myös Hepr. 4:12. Siinä Sanan kerrotaan olevan elävä ja terävämpi kuin kaksiteräinen miekka. Roomalaisten käyttämä miekka oli yleensä kaksiteräinen, jotta sillä voitiin pistää paremmin ja leikata molempiin suuntiin. Puhuttaessa Sanan eli Raamatun kyvystä viiltää syvälle, sillä tarkoitetaan sen kykyä vaikuttaa sydämeen, ihmisen sisimpään, josta se paljastaa kaikki tunteet ja syvimmät ajatukset.

Hengen miekan, Raamatun, tarkoitus on vahvistaa meitä ja saada meidät kestämään Saatanan hyökkäykset (Ps. 119:11; 119:33-40; 119:99-105). Pyhä Henki käyttää Raamatun voimaa pelastamaan sielumme ja antamaan sille hengellistä voimaa kypsyä Herran sotilaiksi. Mitä paremmin me tunnemme ja ymmärrämme Raamattua, sitä hyödyllisempiä olemme Jumalan tahdon toteuttamisessa ja sielumme vihollisen vastustamisessa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on Hengen miekka?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries