settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä ovat Pyhän Hengen hedelmät?

Vastaus


Gal. 5:22-23 kertoo meille, “Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä..." Pyhän Hengen hedelmät ovat seurausta Pyhän Hengen läsnäolosta kristityn elämässä. Raamatun mukaan on selvää, että jokainen vastaanottaa Pyhän Hengen Jeesukseen Kristukseen uskomisen hetkellä (Room. 8:9; 1. Kor. 12:13; Efes. 1:13-14). Yksi tärkeimmistä syistä Pyhän Hengen tuloon kristityn elämään on muuttaa hänen elämänsä. Pyhä Henki muokkaa meitä Kristuksen kaltaiseksi.

Pyhän Hengen hedelmät ovat vastakohtana synnillisen luonteen teoille, joita kuvataan Gal. 5:19-21, "Lihan aikaansaannokset ovat selvästi nähtävissä. Niitä ovat siveettömyys, saastaisuus, irstaus, epäjumalien palveleminen, noituus, vihamielisyys, riidat, kiihkoilu, kiukku, juonittelu, eripuraisuus, lahkolaisuus, kateus, juomingit, remuaminen ja muu sellainen. Varoitan teitä, kuten olen jo ennenkin varoittanut: ne, jotka syyllistyvät tällaiseen, eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa." Nämä jakeet kuvailevat ihmisiä, jotka eivät tunne Kristusta eivätkä näin ollen ole Pyhän Hengen vaikutukselle alttiina. Synnillinen lihamme tuottaa tietynlaisia hedelmiä, jotka heijastavat sisäistä olemustamme; Pyhä Henki taas tuottaa hänen luonteensa mukaisia hedelmiä.

Kristityn elämä on synnillisen lihan taistelua Kristuksen antamaa uutta luomusta vastaan (2. Kor. 5:17). Kaikki langenneet ihmiset ovat edelleen synnillisiä haluja pursuavan kehon vankeina (Room. 7:14-25). Meissä kristityissä Pyhä Henki tuottaa Hengen hedelmiä ja meillä on Pyhän Hengen voima käytössämme voittaaksemme synnillisen luonteemme himot (2. Kor. 5:17; Fil. 4:13). Kristitty ei koskaan pysty täysin voittamaan näitä himoja tuottaen ainoastaan Pyhän Hengen hedelmiä. Yksi kristillisen elämän päämääristä on sallia Pyhän Hengen tuottaa yhä enemmän hedelmiään elämässämme ja antaa hänelle mahdollisuus voittaa sitä vastustavat lihalliset halut. Jumala haluaa elämäämme näkyviä Hengen hedelmiä ja Pyhän Hengen avulla se on mahdollista!

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä ovat Pyhän Hengen hedelmät?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries