settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on Harmageddonin taistelu?

Vastaus


Sana “Harmageddon” tulee hepreankielen sanasta Har-Magedone, joka tarkoittaa "Megiddonin vuorta” ja siitä on tullut synonyymi tarkoittamaan tulevaisuuden taistelua, jossa Jumala tuhoaa Antikristuksen armeijan kuten raamatullisista profetioista ilmenee (Ilm. 16:16; 20:1-3, 7-10). Suuri sotajoukko kokoontuu Harmageddonin taisteluun, kun kaikki kansat asettuvat yhdessä taistelemaan Kristusta vastaan.

Harmageddonin tarkka sijainti on epäselvä, koska ei ole olemassa Meggidon nimellä tunnettua vuorta. Koska "Har" voi myös merkitä kukkulaa, sen todennäköisin sijainti on lähellä Meggidon ylätasankoa, noin 100 km Jerusalemista pohjoiseen. Yli kaksisataa taistelua on käyty tuolla alueella. Megiddon tasanko ja läheinen Esdraelinin tasanko ovat Harmageddoni taistelun keskeisiä paikkoja, joka tulee ulottumaa koko Israelin pituudelle aina edomilaisten kaupunkiin Bozrahiin saakka etelässä (Jes. 63:1). Harmageddonin laakso oli kahden kuuluisan israelilaisten voittotaistelun tapahtumapaikka: 1) Barakin voitto kanaanilaisista (Tuom. 4:15) ja 2) Gideonin voitto midianilaisista (Tuomarien kirja luku 7). Harmageddon oli myös kahden murheellisen tapahtuman sijaintipaikka: 1) Saulin ja hänen poikiensa kuolema (1. Sam. 31:8) and 2) Kuningas Joosian kuolema (2. Kun. 23:29-30; 2. Aikak. 35:22).

Tämän historian valossa Harmageddonin laaksosta tuli Jumalan ja pahan voimien lopullisten konfliktien symboli. Sana "Harmageddon" esiintyy ainoastaan Ilm 16:16, "Henget kokosivat kuninkaat paikkaan, jonka nimi on hepreaksi Harmageddon." Tässä on kyse kuninkaista, jotka Antikristuksen puolella taistellen ovat kokoontuneet yhteen viimeistä taistelua varten Israelia vastaan. Harmageddonissa "se joutui juomaan täyden maljan hänen (Jumalan) vihansa ja vimmansa viiniä" ja Antikristus ja hänen seuraajansa kukistetaan. "Harmageddonista" on tullut ilmaisu, joka viittaa maailman loppuun, eikä ainoastaan Megiddossa tapahtuvaan taisteluun.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on Harmageddonin taistelu?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries