settings icon
share icon
Питање

У ком добу је особа премлада за емотивну везу?

srpski
Одговор


Да ли је нека особа премлада за емотивну везу зависи од њене зрелости, циљева и уверења. По правилу што смо млађи, то смо незрелији због мањка животног искуства. У добу кад тек почињемо да шватамо себе, вероватно нисмо довољно духовно утемељени да бисмо се чврсто везивали за неког. То нас може навести на доношење погрешних одлука које могу проузроковати емоционалне, физичке, психолошке и духовне повреде.

Двоје младих људи у вези су скоро увек изложени искушењу, нарочито када осећања почну да се расту и привлачност постаје све јача. Млађи и старији тинејџери изложени су хормонским и друштвеним притисцима који су понекад неподношљиви. Сваког дана долазе нова осећања – сумње, страхови и збуњеност удружени са срећом и ушићењем, који збуњују младу особу. Млади проводе много времена покушавајући да докуче ко су и како да се поставе у односу са људима и светом око њих. Још када се на то дода притисак емотивне везе, све изгледа као превелик терет, нарочито зато што и друга особа пролази кроз исте промене. Ране везе још више отежавају живот младој особи која још увек формира слику о себи, а да и не помињемо искушења која су стално ту. Ако још увек не размишљате о браку, вероватно је још рано за забављање. Много боље решење су активности са вршњацима које код младих људи развијају умеће опхођења са другима и у којима се стварају пријатељства, без притисака и проблема које једна веза носи са собом.

Без обзира на право време за емотивне везе, тинејџерске године би требало да буду период када се особа изграђује на темељу вере којој је учена, време одрастања и сазнавања шта Бог очекује од ње. За овај узбудљиви процес никада нисте премлади. “Нико да те не презире због твоје младости, него буди пример вернима у речи, у владању, у љубави, у вери, у чистоти” (1. Тимотеју 4:12).Врати се на Српску страну

У ком добу је особа премлада за емотивну везу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries