settings icon
share icon
Питање

Како да знам који је мој духовни дар?

srpski
Одговор


Не постоји нека магична формула или тест духовних дарова који може да нам тачно каже који су наши духовни дарови. Дух Свети раздељује дарове како то сам одлучи (Прва Коринћанима 12:7-11). У исто време, Бог не жели да будемо незналице по питању тога како жели да Му служимо. Проблем је да врло лако можемо да се ухватимо у замку духовних дарова и да желимо да Му служимо једино у области у којој осећамо да имамо духовни дар. То није начин на који духовни дарови функционишу. Бог нас је позвао да Му служимо у послушности. Он ће нас опремити било којим даром или даровима који су нам потребни да извршимо задатак или задатке на које нас је Он позвао.

Препознавање наше духовне надарености се може постићи на неколико начина. Тест или списак духовних дарова, без да се у потпуности ослањамо на њих, дефинитивно нам могу помоћи да разумемо где се можда налази наша надареност. Потврђење од стране других људи такође осветљава нашу духовну надареност. Други људи који нас посматрају док служимо Господу врло често могу да препознају који духовни дар се користи, а који ми узимамо здраво за готово или га не препознајемо уопште. Молитва је такође важна. Једина особа која тачно зна како смо духовно надарени је Онај који и даје тај дар – Дух Свети. Можемо да питамо Бога да нам покаже како смо надарени, да бисмо могли боље да користимо наше духовне дарове за Његову славу.

Да, Бог позива неке да буду учитељи и даје им дар подучавања. Бог позива неке да буду служитељи и благосиља их даром помоћи. Међутим, специфично познавање наше духовне надарености није изговор да не служимо Богу у областима које су ван наше надарености. Да ли је од користи да знамо који је духовни дар(дарови) које нам је Бог дао? Наравно да јесте. Да ли је погрешно да се много фокусирамо на духовне дарове и да пропустмо могућности да служимо Богу? Да! Ако смо посвећени томе да нас Бог користи, Он ће нас опремити духовним дровима који су нам потребни.Врати се на Српску страну

Како да знам који је мој духовни дар?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries