settings icon
share icon
Питање

Да ли ће постојати друга шанса за спасење после Узнесења?

srpski
Одговор


Неки тумачи Библије верују да апсолутно неће бити шансе за спасење после Узнесења. Међутим, нигде у Библији се тако нешто не говори, нити чак даје наговештај. Биће много људи који ће доћи Христу током Невоље. Сто четрдесет четири хиљаде Јевреја сведока (Откривење 7:4) су јеврејски верници. Ако нико не може да дође Христу током Невоље, зашто ће онда људи бити погубљени због њихове вере (Откривење 20:4)?. Ниједно поглавље у Библији не говори да људи неће имати шансу за спасење после Узнесења. Многи одломци говоре управо супротно.

Друго мишљење је да они који чују еванђеље и одбаце га пре Узнесења не могу да буду спашени. Они који су спашени током Невоље, су, онда, они који никад нису чули еванђеље пре Узнесења. „Доказ" за ово мишљење је 2. Солуњанима 2:9-11 који каже да ће Антихрист изводити чуда да би преварио „оне који пропадају" и да ће им сам Бог послати „заблудну делатност" да би их утврдио у невери. Разлог који је дат је „зато што не примише љубав према истини — да се спасу" (стих 10). Под претпоставком да ће они који су били тврдог срца према еванђељу пре Узнесења вероватно такви и остати. И Антихрист ће преварити многе (Матеј 24:5). Али, они „који не примише љубав према истини" не мора да се односи на људе који су чули еванђеље пре Узнесења. Може се односити на било кога ко одбије Божије спасење, било када. Тако, не постоји јасан библијски доказ који би поткрепио ово мишљење.

Откривење 6:9-11 говори о онима који су умрли мученичком смрћу током Невоље „због Божије речи и због сведочанства које имаху". Ови мученици ће исправно тумачити оно што виде током Невоље и сами ће веровати у еванђеље и позваће и друге да се покају и поверују. Антихрист и његови следбеници неће толерисати њихову евангелизацију и побиће их. Сви ти мученици су људи који су били живи пре Узнесења, али су тек после постали верници. Стога, мораће да постоји могућност да се дође Христу у вери после Узнесења.Врати се на Српску страну

Да ли ће постојати друга шанса за спасење после Узнесења?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries