settings icon
share icon
Питање

Зашто људи одбацују Исуса као Спаситеља?

srpski
Одговор


Одлука да се Исус прихвати или одбаци као Спаситељ је најважнија одлука у животу. Зашто многи изабиру да Исус не буде њихов Спаситељ? За то постоји онолико разлога колико има таквих људи, али као опште категорије издвојићемо четири:

1) Неки људи сматрају да им не треба спаситељ. Они мисле да су довољно добри и не шватају да су грешници као и сви остали и да својим заслугама не могу да дођу до Бога. Исус је рекао: „Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу - сем кроз мене” (Јован 14:6). Они који одбаце Исуса неће моћи да стану пред Бога и сами себе заступају.

2) Други разлог је страх од друштвене изопштености или прогонства. Фарисеји у Јовану 12:42-43 нису хтели да прихвате Христа зато што им је био важнији њихов положај у друштву од Божије воље. Били су заслепљени љубављу према свом статусу и прихватањем од стране других “јер су више волели људску славу, него ли славу Божију”.

3) Неким људима ствари овог света су много привлачније од вечних ствари. У Матеју 19:16-23 читамо причу о једном таквом човеку који није био спреман да изгуби своје земаљско благо и задобије вечно заједништво са Исусом (види и 2. Коринћанима 4:16-18).

4) Многи се једноставно одупиру покушајима Светог Духа да их привуче вери у Христа. Стефан, први ђакон у раној цркви, рекао је онима који су се спремали да га погубе: „Тврдоврати и необрезаних срца и ушију, ви се једнако противите Духу Светоме, како ваши очеви тако и ви” (Дела 7:51). Нешто слично рекао је апостол Павле онима који су одбили еванђеље у Делима 28:23-27.

Какви год да су разлози оних који одбацују Христа, њихов став има катастрофалне последице на вечност. „Нема спасења ни у једном другом, нити има другог имена под небом, даног људима, у ком треба да нађемо спасење“ (Дела 4.12). Сви они који га из било ког разлога одбаце суочиће се са вечношћу у крајњој тами пакла где ће бити плач и шкргут зуба (Матеј 25:30).Врати се на Српску страну

Зашто људи одбацују Исуса као Спаситеља?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries