settings icon
share icon
Питање

Какв је хришћански поглед на видовњаке?

srpski
Одговор


Библија снажно осуђује сваку праксу спиритизама, медијума, окултне ствари, видовњаке, итд. (Трећа Мојсијева 20:27; Пета Мојсијева 18:10-13). Хороскопи, тарот карте, астрологија, они који проричу судбину, гледање у длан, они који праве сеансе, итд., се налазе у овој категорији такође. Овакве ствари се заснивају на концепту да постоје богови, духови, или ближњи који су умрли, који могу да вам дају савет или да вас упуте на нешто. Ови “богови” или “духови” су демони (Друга Коринћанима 11:14-15). Библија нам нигде не даје основу да верујемо да наши ближњи који су умрли могу, или чак да желе да дођу у кантакт са нама. Ако су били веници, они су на небу, уживајући на најдивнијем месту које се може замислити – у заједништву са љубљеним Богом. Ако нису били верници, они су у паклу, и пате у бескрајном мучењу јер су одбацили Божију љубав и побунили се против Њега.

Тако да, ако наши ближњи не могу да буду у контакту са нама, одакле медијумима, спиритистима, видовњацима , итд. тако тачне информације? Постоји много “тумачења” када се ради о видовњацима. Открито је како видовњаци могу да добију гомиле информација о особи најобичнијим средствима. Понекад само позивањем телефонског броја кроз идентификатор позива или претраживањем интернета, један видовњак може да добије имена, адресе, датуме рођења, датуме венчања, ко су чланови породица, итд. Међутим, непорециво је да видовњаци понекад могу да знају ствари које би требало да је немогуће да знају. Одакле добијају ове информације? Одговор је - Сатана и његови демони. Друга Коринћанима 11:14-15 нам каже: “И није чудо; јер и сам Сатана узима вид светлог анђела. Није онда ништа велико кад се и његове слуге претварају у слуге праведности; њихов свршетак биће по њиховим делима.”

Сатана се претвара да је љубазан и да је од помоћи. Он покушава да изгледа као нешто добро. Сатана и његови демони ће видовњаку дати информације о особи, да би ту особу навукле на спиритизам – нешто што Бог забрањује. На почетку изгледа невино, али убрзо особа постаје зависна од видовњака – дозвољавајући Сатани да контролише и уништи њен живот. Прва Петрова 5:8 изјављује: “Будите трезвени, бдијте. Ваш противник ђаво, иде около као лав који риче тражећи кога да прождере." У већини случајева, сами видовњаци су вероватно обманути, и не знају прави извор информација које примају. Какав год да је случај, и какав год да је извор тачних информација – било шта што је повезано са спиритизмом, гатањем, астрологијом, итд. није Божија намера за нас да кроз то дођемо до информација. На који начин Бог жели да разаберемо Његову вољу за наш живот? Једноставно: (1) проучавај Библију (Друга Тимотеју 3:16-17), (2) моли се за мудрост (Јаков 1:5).Врати се на Српску страну

Какв је хришћански поглед на видовњаке?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries