settings icon
share icon
Питање

Шта је план спасења?

srpski
Одговор


Да ли си гладан? Не физички гладан, него да ли си гладан за нешто више у животу? Да ли постоји нешто дубоко у теби што ништа не може да задовољи? Ако је тако, Исус је пут! Исус је рекао: „Ја сам хлеб живота; ко мени долази неће огладнети, и ко верује у мене неће ожеднети никада“ (Јован 6,35).

Да ли си збуњен? Чини ли ти се као да никако да нађеш прави пут или сврху живота? Да ли ти се чини као да је неко погасио сва светла, а ти никако да нађеш прекидач? Ако је тако, Исус је пут! Исус је објавио: „Ја сам светлост света; ко иде за мном, неће ходити по тами, него ће имати животну светлост“ (Јован 8,12).

Да ли се некада осећаш као да си изолован од живота? Да ли си покушао да отвориш многа врата, само да би иза њих нашао празнину и бесмисао? Да ли тражиш улаз у испуњен живот? Ако је тако, Исус је пут! Исус је изјавио: „Ја сам врата; ако ко уђе кроз мене, биће спасен, улазиће и излазиће, и пашу ће налазити“ (Јован 10,9).

Да ли су те неки људи изневерили? Да ли су твоји односи површни и празни? Да ли ти се чини да сви покушавају да те искористе? Ако је тако, Исус је пут! Исус је рекао: „Ја сам добри пастир. Добри пастир полаже свој живот за овце…. Ја сам добри пастир, и знам своје и моје овце познају мене“ (Јован 10,11. 14).

Да ли се питаш шта се догађа после овог живота? Да ли си уморан да живиш само за ствари које рђају или труле? Да ли понекад сумњаш да овај живот има смисла уопште? Да ли желиш да живиш пошто умреш? Ако је тако, Исус је пут! Исус је изјавио: „Ја сам васкрсење и живот; ко верује у мене – живеће – ако и умре.“ (Јован 11,25-26).

Шта је тај пут? Шта је та истина? Шта је тај живот? Исус је дао одговор: „Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене“ (Јован 14,6).

Глад коју осећаш је духовна глад, и једино је Исус може задовољити. Исус је једини који може да одагна мрак. Исус је улаз у задовољавајући живот. Исус је пријатељ и пастир за којим си трагао. Исус је живот – у овом и у следећем животу. Исус је пут спасења!

Разлог што осећаш глад, разлог што ти изгледа да си изгубљен у мраку, разлог због којег не можеш да нађеш смисао у животу, је тај да си одвојен од Бога. Библија нам каже да смо сви згрешили, и самим тим одвојени од Бога (Књига проповедника 7,20; Римљанима 3,23). Празнина коју осећаш у свом срцу је недостатак Бога у твом животу. Ми смо створени да имамо однос са Богом. Због нашег греха тај однос је прекинут. Још горе, наш грех ће проузроковати одвојеност од Бога за целу вечност, у овом животу и у следећем (Римљанима 6,23; Јован 3,36).

Како овај проблем може бити решен? Исус је пут! Исус је узео наше грехе на Себе (2. Коринћанима 5,21). Исус је умро уместо нас (Римљанима 5,8), преузимајући казну коју смо ми заслужили. Три дана касније, Исус је устао из мртвих, доказујући своју победу над грехом и смрћу (Римљанима 6,4-5). Зашто је то урадио? Исус је сам одговорио на ово питање: „Нико нема веће љубави од ове; да неко положи свој живот за своје пријатеље“ (Јован 15,13). Исус је умро да бисмо ми могли да живимо. Ако се поуздамо у Исуса, верујући да је умро за наше грехе – сви ће нам греси бити опроштени и уклоњени од нас. Тада ће наша духовна глад бити задовољена. Светло ће се упалити. Имаћемо приступ испуњеном животу. Познаваћемо нашег истинског пријатеља и доброг пастира. Знаћемо да ћемо да живимо и након што умремо – васкрснутим животом у небу за вечност са Исусом!

„Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – ко верује у Њега – не пропадне, него да има вечни живот.“ (Јован 3,16)

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Шта је план спасења?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries