settings icon
share icon
Питање

Шта значи прихватити Исуса као личног Спаситеља?

srpski
Одговор


Да ли си икада прихватио Исуса Христа као свог личног Спаситеља? Пре него одговориш, дозволи ми да објасним питање. Да би исправно разумео ово питање, мораш прво исправно да разумеш „Исуса Христа,“ „личног“ и "Спаситеља."

Ко је Исус Христос? Многи људи ће тврдити да је Исус Христос добар човек, велики учитељ и чак и Божији пророк. Ове чињенице су дефинитивно истина о Исусу, али оне не говоре ко Он заиста јесте. Библија нам каже да је Исус Бог у телу, Бог који је постао људско биће (види Јован 1,1. 14). Бог је дошао на земљу да нас научи, да нас исцели, исправи, да нам опрости - и да умре за нас! Исус Христ је Бог, Створитељ, суверен Господ. Да ли си прихватио овог Исуса?

Ко је Спаситељ и жашто нам је Спаситељ потребан? Библија нам каже да смо сви жгрешили, сви смо урадили нешто лоше (Римљанима 3,10-18). Због последица нашег греха, подложни смо Божијем гневу и осуди. Једина праведна казна за наше грехе, почињене против безграничног и вечног Бога је вечна казна (Римљанима 6,23; Откривење 20,11-15). Зато нам је потребан Спаситељ!

Исус Христ је дошао на земљу и умро уместо нас. Исусова смрт, као утеловљеног Бога, је била потпуна цена за наше грехе (2. Коринћанима 5,21). Исус је умро да би платио казну за наше грехе (Римљанима 5,8). Исус је платио цену да ми не би морали. Исусово васкрсење из мртвих је било доказ да је Његова смрт била довољна да плати казну за наше грехе. Зато је Исус једини Спаситељ (Јован 14,6; Дела 4,12)! Да ли верујеш у Исуса као свог Спаситеља?

Да ли је Исус твој „лични“ Спаситељ? Многи људи мисле да је хришћанство одлажење у цркву, држање неких ритуала, или да не грешиш у неким стварима. То није хришћанство. Истинско хришћанство је лични однос са Исусом Христом. Прихватити Исуса као личног Спаситеља значи лично поуздање у Њега. Нико није спасен вером других људи. Ником није опроштено због добрих дела. Једини начин на који можеш бити спасен је да лично прихватиш Исуса као свог Спаситеља, верујући у Његову смрт за твоје грехе, и у Његово васкрсење као своју гаранцију за вечни живот (Јован 3,16). Да ли је Исус твој лични Спаситељ?

Ако желиш да прхватиш Исуса Христа као свог личног Спаситеља, реци то Богу следећим речима. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вера у Христа те може спасити од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш што ти је омогућио спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али Исус Христ је преузео казну коју ја заслужујем, те ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Шта значи прихватити Исуса као личног Спаситеља?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries