settings icon
share icon
Питање

Како могу да преважиђем зависност од порнографије? Да ли може да се победи зависност од порнографије?

srpski
Одговор


Проучавања показују да су најтраженији термини на интернет претраживачима понографски. Сваки дан дословно милиони људи раде претраживања везана за порнографску индустрију. Моћне слике интернет порнографије стварају огромну зависност. Многи мушкарци (и жене) били су ухваћени у замку интернет порнографије и виде да су беспомоћни у односу на зависност од њене визуелне стимулације. То има за ишод неконтролисану пожуду, неспособност да се доживи права сексуална интимност у браку, и често ствара интензивна осећања кривице и очајања. Порнографија је бр. 1 узрок мастурбације, сексуалних напада, и сексуалних девијација. Оно што је набитније, порнографија је Богу одвратна, и то је грех који мора да се исповеди, да се за њега покаје и да се превазиђе.

Постоје два основна аспекта у борби за превазилажење зависности од порнографије: духован и практичан. У духовном смислу, зависност од порнографије је грех који Бог жели да преважиђеш и помоћи ће томе. Први корак је да будеш сигуран да си се искрено поуздао у Исуса Христа као свог Спаситеља. Ако ниси сигуран, молимо те да погледаш нашу страницу са темом спасење и опроштење. Без спасења кроз Исуса Христа, нема могућности за праву и трајну победу над порнографијом: „Без мене не можете ништа чинити" (Јован 15:5).

Ако верујеш у Христа и бориш се са зависношћу од порнографије на интернету, има наде и помоћи за тебе! Свети Дух је увек ту за тебе (Ефежанима 3:16). Доступан ти је Божији опроштај који чисти (1. Јованова 1:9). Снага Божије Речи која обнавља ти је доступна (Римљанима 12:1-2). Предај свој ум и очи Господу (1. Јованова 2:16). Затражи од Бога да те ојача и да ти помогне да превазиђеш порнографију (Филипљанима 4:13). Моли Бога да те штити од даљег излагања порнографији (1. Коринћанима 10:13), и да испуни твој ум стварима које су му угодне (Филипљанима 4:8). Ово су све молбе које ће Бог уважити и на које ће одговорити.

У практичном смислу, постоје многа средства за борбу против зависности од поронграфије на интернету. Постоји стајан програм на www.ПуреОнлине.цом. Постоји неколико квалитетних филтер програма који ће у потпуности блокирати твој компјутер за порнографију, као што је БСафеОнлине.цом. Још једно фантастично средство је доступно на www.X3Wатч.цом. X3wатч је софтвер за одговорност. Он прати твоје претраживање интернета и шаље извештај о било каквим сумњивим вебсајтовима које си посетио партнеру кога си одабрао за давање одговорности. Твоје искушење да гледаш порнографију на интернету биће знатно смањено ако знаш да ће твој пастор, родитељ, пријатељ или брачни друг добити детаљан извештај о томе.

Не оћајавај! Зависност од порнографије није „неопростиви грех". Бог може да опрости и опростиће ти. Зависност од порнографије на интернету није грех који не може да се победи. Бог може и даће ти снагу да то превазиђеш. Предај свој ум и очи Господу. Предај себе и испуни свој ум Божијом Речју (Псалам 119:11). Свакодневно тражи његову помоћ у молитви; замоли га да испуни твој ум Својом истином и да блокира било какве нежељене мисли и жеље. Предузми практичне кораке горе наведене да би био сигуран да си неком одговоран и блокирај приступ порнографији на интернету. „А ономе који својом силом, што дејствује у нама, може да учини преко свега и изнад свега што ми иштемо или мислимо, њему слава у Цркви и у Христу Исусу у сва поколења од вечности до вечности; амин." (Ефежанима 3:20).

EnglishВрати се на Српску страну

Како могу да преважиђем зависност од порнографије? Да ли може да се победи зависност од порнографије?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries