settings icon
share icon
Питање

Ко ће бити становници хиљадугодишњег царства?

srpski
Одговор


Постојаће две одвојене групе које ће живети у хиљадугодишњем царству – они са прослављеним телима и они са земаљским телима који су преживели невољу. Они са прослављеним телима састоје се од Цркве, који су примили прослављена тела током Узнесења (1. Солуњанима 4:13-18; 1. Коринћанима 15:21-23; 51-53) и они који су васкрсли пошто се Исус врати на Земљу (Откривење 20:4-6). Они који имају земаљска тела могу се даље поделити у две групе: верујући многобошци и верујући Јевреји (Израел).

У Откривењу 19:11-16, видимо повратак Исуса Христа на Земљу, познатом као Његов други долазак. Узнесење (1. Солуњанима 4:13-18; 1. Коринћанима 15:51-53) означава појављивање Христа у ваздуху, а не Његов други долазак. Ово помињемо да бисмо направили разлику између Узнесења и другог Христовог доласка. У Откривењу 19-20 не помиње се никакав догађај узнесења. То значи је да ће свети који су на Земљи остати на Земљи после Христовог повратка и ући у миленијумско царство у својиим природним телима. Да је узнесење или било који сличан догађај где живи верник прима прослављено тело укључено у други Христов долазак, за очекивати је да се један такав велики догађај помене у Откривењу 19. Али, тога нема. Једини догађај чији је резултат то да верници примају прослављена налази се у Откривењу 20:4-6, где су они који су постали верници током Невоље и били убијени због њихове вере васкрснути. Такође се верује да ће, у исто време, старозаветни свеци бити васкрснути, такође примајући прослављена тела (види Данило 12:2).

Матеј 25:31-46 је још један одломак који треба размотрити. Овај одломак обично се назива раздвајање или осуда оваца и јараца. Овце и јарчеви односе се на праведне и неправедне многобошце. Христос ће судити неправедним незнабошцима (јарчевима) и они ће бити бачени у огњено језеро ради вечне казне (Матеј 25:46). Зато, ниједан неверујући незнабожац неће дочекати хиљадугодишње царство. Праведни незнабошци или овце доживеће хиљадугодишње царство. Рађаће децу и насељаваће Земљу. Међутим, ово нису једини људи који ће имати потомство током хиљадугодишњег царства.

Даје се утисак да ће, када се Христос врати, сав Израел веровати у Њега (Захарије 12:10). Они, такође, неће примити прослављена тела (као они који су били узнети пре невоље и они који су варскснути после). Они ће такође рађати децу током хиљадугодишњег царства.

Тако, верујући незнабошци, Израел и васксли/узнесени верници (од којих сви имају прослављена тела) насељаваће Земљу. Међутим, треба обратити пажњу да се верници са прослављеним телима неће размножавати. После овог живота нема брака (Матеј 22:30).

Деца која су рођена током хиљадугодишњег царства биће одговорна за сопствену веру у Христа као и сви људи у претходним вековима (вера у Христа од Његовог доласка; вера у Бога пре – Постање 15:2-6; Авакум 2:4; Римљанима 3:20). Нажалост, неће сва деца која се роде током хиљадугодишњег царства стећи веру у Христа. Они који је не буду имали завараће Сатана и одвести у побуњеништво против Бога на крају хииљадугодишњег царства када ће Сатана накратко бити пуштен (Откривење 20:7-10).

За детаљнији преглед ове теме (ко ће живети у хиљадугодишњем царству), погледај следеће одломке: Исаија 2:2-4; Захарија 14: 8-21; Језекиљ 34: 17-24; Данило 7:13-14; Михеј 4:1.5.Врати се на Српску страну

Ко ће бити становници хиљадугодишњег царства?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries