settings icon
share icon
Питање

Управо сам поверовао у Исуса…шта сада?

srpski
Одговор


Управо сам поверовао у Исуса…шта сада?

1. Буди сигуран да разумеш шта је спасење.

1. Јованова 5,13 нам каже, „Ово написах вама који верујете у Име Сина Божијег, да знате – да имате вечни живот.“ Бог жели да разумемо спасење. Бог жели да са сигурношћу знамо да смо спасени. Укратко, погледајмо кључне тачке спасења: https://www.gotquestions.org/Srpski/c/

(а) Сви смо згрешили. Сви смо урадили нешто што је неугодно Богу (Римљани 3,23).

(б) Због свог греха, заслужујемо да будемо кажњени вечним одвојењем од Бога (Римљани 6,23).

(ц) Исус је умро на крсту да би платио цену нашег греха (Римљани 5,8; 2. Коринћанима 5,21). Исус је умро уместо нас, преузимајући казну коју смо ми заслужили. Његово васкрсење је доказ да је Исусова смрт била довољна да плати за наше грехе.

(д) Бог гарантује опроштење и спасење свима који поверују у Исуса – верујући да је Његова смрт плата за наше грехе (Јован 3,16; Римљанима 5,1; Римљанима 8,1).

То је порука спасења! Ако си поверовао у Исуса Христа као свог Спаситеља, ти си спашен! Сви твоји греси су опроштени и Бог обећава да те никада неће напустити нити оставити (Римљанима 8,38-39; Матеј 28,20). Упамти, твоје спасење је сигурно у Исусу Христу (Јован 10,28-29). Ако се поуздаш искључиво у Исуса као свог Спаситеља, можеш бити сигуран да ћеш вечност провести са Богом на небу!

2. Нађи добру цркву која научава Библију.

Не размишљај о цркви као о грађевини. Црква су људи. Од изузетне је важности да верни људи имају заједништво једни са другима. То је један од основних разлога за постојање цркве. Сада, пошто си поверовао у Исуса Христа, ми те охрабрујемо да нађеш локалну цркву која научава Библију као основни ауторитет и разговараш са пастиром цркве. Реци му о твојој новој вери у Исуса Христа.

Друга сврха цркве је да људе учи о Библији. Можеш да научиш како да примениш Божија упутства у свом животу. Разумевање Билблије је од кључне важности за успешан и моћан хришћански живот. 2. Тимотеју 3,16-17 каже: „Све писмо је богонадахнуто и корисно за поуку, за карање, за поправљање, за одгајање у праведности, да Божији човек буде савршен, приправљен за свако добро дело.“

Трећа сврха цркве је слављење. Слављење је захваљивање Богу за све што је учинио! Бог нас је спасао. Бог нас воли. Бог обезбеђује све што нам је потребно. Бог нас води и упућује. Како можемо да му се не захвалимо? Бог је свет, праведан, пун љубави, милостив и пун благодати. Откривење 4,11 објављује: „Достојан си, Господе и Боже наш, да примиш славу и част и силу, јер ти си створио све и твојом вољом све беше и све би створено.“

3. Одвој време сваки дан да се усмериш на Бога.

Веома је важно за нас да сваки дан проводимо време усмерени на Бога. Неки људи то зову „тихи час.“ Други то зову „посвећеност,“ зато што је то време када себе посветимо Богу. Неки више воле да одвоје време рано ујутро, док други више воле вече. Није битно како зовете ово време или када га имате. Оно што је битно је да проводите редовно време са Богом. Од чега се састоји наше време са Богом?

(а) Молитва. Молитва је једноставно разговор са Богом. Кажи Богу све о својим бригама и проблемима. Тражи од Њега да ти да мудрост и вођство. Питај Бога да ти да оно што ти је потребно. Реци Богу колико га волиш и колико цениш све што Он чини за тебе. То је молитва.

(б) Читање Библије. Поред учења Библије у цркви, недељној школи, и / или библијској групи – Библију треба да читаш и сам. У Библији постоји све оно што треба да знаш да би живео успешан хришћански живот. Она садржи Божије упутство како донети важне одлуке, како знати Божију вољу, како служити другима и како духовно расти. Библија је Божија Реч упућена нама. Библија је у основи Божије писано упутство како да живимо свој живот на начин који је Њему угодан и којим смо ми задовољни.

4. Развиј односе са људима који могу да ти помогну да духовно растеш.

1. Коринћанима 15,33 нам каже: „Не варајте се; рђава друштва кваре добре обичаје.’“ Библија је пуна упозорења о утицају који „лоши“ људи могу да имају на нас. Провођење времена са онима који раде нешто лоше ће бити искушење за нас да и ми радимо исто. Карактер оних који су око нас ће се „одсликати“ на нама. Зато је битно да смо окружени људима који воле Бога и који су му посвећени.

Покушај да нађеш једног или два пријатеља, рецимо из твоје цркве, који могу да ти помогну и да те охрабре. (Јеврејима 3,13; 10,24). Замоли своје пријатеље да ти помогну да будеш одговоран по питању тихог часа, твојих активности и хода са Богом. Питај их да и ти њима помогнеш у истом. Ово не значи да треба да престанеш да се дружиш са твојим пријатељима који не верују у Исуса Христа као свог спаситеља. Настави да будеш њихов пријатељ и да их волиш. Једноставно реци им да је Исус променио твој живот и да не можеш да наставиш са неким активностима које си до сада радио. Моли се да ти Бог да могућност да са својим пријатељима поделиш своју веру у Исуса.

5. Крсти се.

Многи људи погрешно шватају крштење. Реч „крстити“ значи уронити у воду. Крштење је библијски начин да јавно исповедиш своју веру у Исуса Христа и своју одлучност да га следиш. Чин потапања у воду је слика нашег умирања са Христом. Чин израњања из воде је слика Христовог васкрсења. Бити крштен значи идентификовати се са Исусовом смрћу, сахраном и васкрсењем (Римљани 6,3-4).

Ми се не спасавамо крштењем. Крштење не спира твоје грехе. Крштење је једноставно корак послушности, јавно објављивање ваше вере једино у Христа за спашење. Крштење је важно зато што је то корак послушности – јавно објављивање вере у Христа и твоје посвећености Њему. Ако си спреман да се крстиш, треба о томе да причаш са својим пастиром.Врати се на Српску страну

Управо сам поверовао у Исуса…шта сада?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries