settings icon
share icon
Питање

Како да не одем у пакао?

srpski
Одговор


Не отићи у пакао је много лакше него што мислиш. Неки људи верују да треба да држе Десет заповести цео свој живот да не би отишли у пакао. Неки људи верују да треба да испуњавају одређене обичаје и ритуале да не би отишли у пакао. Неки људи верују да никако не можемо бити сигурни да ли ћемо на крају отићи у пакао или не. Ни једно од ових гледишта није исправно. Библија врло јасно говори како појединац може да избегне пакао после смрти.

Библија описује пакао као застрашујуће и ужасно место. Пако је описан као „вечни огањ“ (Матеј 25,41), „неугасив огањ“ (Матеј 3,12), „срамота и вечна осуда“ (Данило 12,2), место где „огањ се не гаси“ (Марко 9,44-49), и „вечна пропаст“ (2. Солуњанима 1,9). Откривење 20,10 описује пакао као „ватрено и сумпорно језеро“ где ће зли „бити мучени дан и ноћ у све векове“ (Откривење 20,10). Очигледно, пакао је место које треба да избегнемо.

Зашто уопште постоји пакао и зашто Бог тамо шаље неке људе? Библија нам каже да је Бог „припремио“ пакао за ђавола и пале анђеле пошто су се побунили против њега (Матеј 25,41). Они који одбију Божије опроштење ће имати исту вечну судбину као ђаво и пали анђели. Зашто је пакао неопходан? Сви греси су у суштини против Бога (Псалам 51,4), а пошто је Бог неограничен и вечан, само неограничена и вечна казна је довољна. Пакао је место где се Божији свети и праведни захтеви за праведношћу испуњавају. Пакао је место где Бог осуђује грех, као и оне који Бога одбаце. Библија је јасна у томе да смо сви згрешили (Књига Проповедника 7,20; Римљанима 3,10-23), те стога заслужујемо да одемо у пакао.

Како онда можемо да избегнемо пакао? С обзиром да је само једна неограничена и вечна казна довољна, једна неограничена и вечна цена мора бити плаћена. Бог је постао људско биће у особи Исуса Христа. У Исусу Христу, Бог је живео међу нама, учио нас, исцељивао нас; али ове ствари нису биле његова крајња мисија. Бог је постао људско биће (Јован 1,1. 14) да би тако могао да умре за нас. Исус, Бог у људском телу, умро је на крсту. Његова смрт као Бога је била неограничена и вечна по својој вредности, плаћајући пуну цену за грех (1. Јованова 2,2). Бог нас позива да примимо Исуса Христа као Спаситеља, прихватајући његову смрт као потпуну и праведну плату за наше грехове. Бог је обећао да ће свако ко верује у Исуса (Јован 3,16), поуздајући се искључиво у њега као Спаситеља (Јован 14,6), бити спашен, тј. неће ићи у пакао.

Бог не жели да било ко иде у пакао (2. Петрова 3,9). То је разлог да је Бог дао крајњу, савршену и довољну жртву за нас. Ако не желиш да идеш у пакао, прихвати Исуса као свог Спаситеља. Толико је једноставно. Реци Богу да шваташ да си грешник и да заслужујеш да идеш у пакао. Реци Богу да верујеш у Исуса Христа као свог Спаситеља. Захвали Богу што ти је омогућио спасење и ослободио те пакла. Једноставна вера у Исуса Христа као Спаситеља је начин да избегнеш пакао!

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Како да не одем у пакао?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries