settings icon
share icon
Питање

Колико дуго је било потребно да се направи барка? Колико дуго је Ноје био на барци?

srpski
Одговор


Колико дуго је било потребно да се направи барка? Библија не говори колико је дуго био потребно да Ноје сагради барку. Када се Ноје први пут помиње у Постању 5:32, он има 500 година. Када улази у барку, он има 600 година. Време за прављење барке зависило је од тога колико је времена прошло између Постања 5:32 и времена које је Бог заповедио Ноји да направи барку (Постање 6:14-21). Највише што му је требало било је 100 година.

Колико је дуго Ноје био на барци? Ноје је ушао у барку у 600-тој години живота,17. дана другог месеца (Постање 7:11-13). Ноје је напустио барку 27. дана 2. месеца наредне године (Постање 8:14-15). Зато, претпостављајући да је лунарни календар имао 360 дана, Ноје је провео на барци приближно 370 дана.

Колико животиња истог типа је Ноје повео на барку? Седам пари сваке врсте чисте животиње и два пара сваке врсте других животиња је доведено на барку (Постање 6:19-20; 7:2-3). Под „чистим", Библија мисли на животиње које су биле „погодне за жртвовање". Зато је седам пари чистих животиња поведено- да би неке од њих могле да буду жртвоване после потопа без угрожавања врсте.

Колико људи је било на Нојевој барци? Према Постању 6-8, Ноје, његова жена, Нојева три сина (Шем, Хам и Јафет) и њихове жене биле су на барци. Било је осморо људи на барци.

Ко је била Нојева жена? Библија нигде посебно не одаје идентитет Нојеве жене. Постоји традиционално веровање да је то била Намах (Постање 4:22). Иако је то могуће, то се нигде посебно не проучава у Библији.

EnglishВрати се на Српску страну

Колико дуго је било потребно да се направи барка? Колико дуго је Ноје био на барци?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries