settings icon
share icon
Питање

Да ли ментално оболели људи иду на небо? Да ли Бог показује милост онима који су ментално заостали, оболели или хендикепирани?

srpski
Одговор


Библија не говори посебно о томе да ли ментално оболели људи иду на небо. Међутим, постоје неки библијски докази да свако ко није у стању да се одлучи за спасење јесте покривен Христовом смрћу. Ово је слично заједничком веровању да деца аутоматски иду на небо, када умру, док не дођу до тачке када могу сама да донесу одуку за или против Христа. Давиду је умрло дете и он се тешио мишљу: „Могу ли га повратити? Ја ћу отићи к њему, али се оно неће вратити к мени" (2. Самуилова 12:23). Давид је знао да ће видети дете на небу једног дана. Из те изјаве, можемо да претпоставимо да су, бебе и мала деца, покривени спасењем због Христове смрти.

Можемо да претпоставимо да су ментално хендикепирани људи покривени по истом принципу. Међутим, Божија Реч не говори посебно о томе. Познајући Божјиу љубав, благодат и милост, то изгледа да је у складу са Његовим карактером. Било која особа која има менталних проблема до те мере да не може да буде свесна своје грешне природе и верује у Христа за спасење је у истој категорији као и дете и може се претпоставити да се особа спашава по благодати и милости истог Бога који спашава бебе и малу децу.

Међутим, морамо да будемо пажљиви да не будемо догматични у вези са било којим питањем којим се Библија посебно не бави. Знамо да Исус прима све оне које му је Отац дао и неће изгубити успут ниједног од њих (Јован 6:39). Исус је за њих рекао: „Дајем им вечни живот, па неће никада пропасти, нити ће их ко отети из моје руке″ (Јован 10:28). Можемо се тешити тиме што знамо да је план нашег Бога увек савршен, Он увек чини оно што је исправно и праведно и Његова љубав и милост су бесконачне и вечне.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли ментално оболели људи иду на небо? Да ли Бог показује милост онима који су ментално заостали, оболели или хендикепирани?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries